„Cveće male Ide“ najbolja predstava na „Malom Joakimu“ 1Cveće male Ide: Pobednička predstava

„Cveće male Ide“ (H.K. Andersen, Marija Krstić), Pozorišta lutaka iz Niša, proglašena je za najbolju predstavu 11. Festivala predstava za decu „Mali Joakim“, koji se završava večeres u Narodnom pozorištu Užice.

Rediteljki Mariji Krstić, za isti komad, pripala je nagrada za najbolju režiju. Zoran Lozančić je nagrađen za scenografiju predstave „Zvonar Bogorodične crkve u Parizu“, Kruševačkog pozorišta, dok su nagrade za kostimografiju ravnopravno dodeljene Magdaleni Klašnji za kostim u predstavi „Plavi zec“, Narodnog pozorišta iz Pirota, i Seleni Tomašević za kostim u predstavi „Nesrećna Kafina“, Šabačkog pozorišta i Centra za kulturu Valjevo.

Nagrada za glumačko ostvarenje je ravnopravno dodeljena: Dejanu Tončiću za ulogu Kvazimoda u predstavi „Zvonar Bogorodične crkve u Parizu“, Kruševačkog pozorišta, Rifatu Rifatoviću za ulogu Vuka u predstavi „Zbrka oko vuka“, Regionalnog pozorišta Novi Pazar, Mirjani Đorđević za ulogu Ide u predstavi „Cveće male Ide“, Pozorišta lutaka Niš, i Ljubici Radomirović za uloge princeze Zorice, Ružice i kraljice Ane u predstavi „Trnova Ružica“, Pozorišta za decu Kragujevac.

Nataša Ilić je nagrađena za dramski tekst i to za dva komada: „Damojed“, Puls teatra iz Lazarevca, i „Plavi zec“, Narodnog pozorišta iz Pirota, dok je Bati Zdravkoviću pripala nagrada za muziku u komadu „Zvonar Bogorodične crkve u Parizu“, Kruševačkog pozorišta.

Žiri u sastavu: mr Branko Popović, reditelj, Snežana Kovačević, kostimografkinja, i Tanja Jovanović, glumica, odlučio je da dodeli specijalnu nagradu Ljubivoju Ršumoviću za sveukupno dramsko stvaralaštvo za decu.

Nagrade će biti uručene večeras, a u čast nagrađenih užički ansambl će od 18 časova igrati komad „U cara Trojana kozje uši“, Ljubivoja Ršumovića, u režiji Borisa Todorovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari