Dado Topić i SlađanaDado Topić i Slađana Milošević, foto: Screenshot YouTube

-Šokirala me je vest o Slađaninoj smrti iako smo znali da joj u poslednje vreme nije dobro –  kaže Dado Topić za Danas koji je sve ove godine ostao u kontaktu sa Slađanom Milošević s kojom zajedno izveo jednu od najromantičnijih balada – „Princezu“.

Dado Topić i Slađana Milošević izveli su po mnogima najlepšu baladu Jugoslavije „Princezu“.

– Nas dvoje smo često bili u kontaktu i razmenjivali misli i ideje . Uskoro je trebalo da nastupimo u Zagrebu, odakle smo dobili poziv – dodaje Dado.

Kaže da ga za Slađanu vežu divne uspomene.

– Za Slađanu me vežu prekrasna događanja, jedan život nas dvoje, jednog vrlo popularnog dueta koji je svojom pesmom ušao u legendu evergrina sa „Princezom“. Bila je dobar drug, dragi prijatelj i uvijek je znala odmereno da promisli i da savjetuje i da bude izvanredna u svim mogućim kontaktima. Ne znam koliko je imala još prijatelja i drugara ali me veseli da sam ja bio jedan koji je cijeli život bio s njom vezan muzikom, našim harmonijama, našim aranžmanima. Faliće mi taj osjećaj da je ona još uvijek tu, da mogu da je nazovem. I, vjerujem da koga god pitate za Slađu šta misli o njoj, vjerovatno bi rekao nešto slično. Puno sam je volio, bila je jedna divna, draga osoba – ističe Dado Topić.

Prema njegovim rečima  u Zagrebu je trebalo da izvedu „Princezu“, koja  je uvek tražena kad god se organizuju događaji s romantičnim predznakom jer je, kako kaže, ta pesma ljudima u srcu. Iako s ovom baladom nisu prošli na domaćem, tada jugoslovenskom izboru za pesmu Evrovizije, Dado kaže da im zbog  toga nije bilo teško.

– Bili smo profesionalci i prihvatili smo poraz stoički, a kako je vreme prolazilo pesma je počela dobivati sve atribute pobjedničkog songa tako da nismo nikad žalili ni za čim. Jednostavno smo uživali i živjeli s tom pesmom – zaključuje Dado Topić. Podsetimo, te 1984. godine,  Jugoslaviju je na Evroviziji u Luksemburgu  predstavljao duet Vlado Kalember i Izolda Barudžija sa pesmom „Ćao amore“ , s kojom su se plasirali na 18. pretposlednjem mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari