Damjanović: Festival Dani Danila Lazovića je promocija lepih vrednosti i poezije 1Foto: Promo

Direktor festivala „Dani Danila Lazovića“ Milorad Damjanović izjavio je danas da su se studenti svih 11 glumačkih akademija iz četiri zemlje regiona „radovali da dođu u Priboj“ i učestvuju na festivalu na kome se „čuva uspomena na Danila Lazovića i promovišu lepe vrednosti govorenja poezije“.

Damjanović je pred finalno veče festivala novinarima rekao da su organizatori „ponosni što je nekim umetnicima prva nagrada u karijeri ‘Povelja Danila Lazovića'“.

Glumica Mina Lazarević je rekla da je imala priliku da igra sa Danilom Lazovićem još kao početnica i da je za nju to bila „velika čast, veliki izazov i obaveza“.

„Danilo je bio jedan od protagonista ‘Porodičnog blaga’, što je bila moja prva serija i prvi zadatak na televiziji. On je spadao u garnituru glumaca koji je sa lakoćom radio, od takvih glumaca se učilo kako da se poprimi lakoća igranja i da se provodiš dok radiš, da ti bude dobro u ekipi“, rekla je Lazarević, koja je i članica žirija festivala.

Ona je dodala da sada, „sa distancom na to neko vreme, može da kaže da je imala privilegiju da sa njim igra i da uči od takvog majstora“.

Na finalnoj večeri festivala, publika je mogla da čuje i izvođenje bisera klasične muzike, kao i muzike iz popularnih filmova, u izvođenju gudačkog kvarteta „Kameleon“.

Ovogodišnji, osmi po redu, festival „Dani Danila Lazovića“ održava se u Priboju od 22. do 25. septembra, posle jednogodišnje pauze koja je bila uzrokovana pandemijom korona virusa.

Festival je posvećen očuvanju sećanja na lik i delo glumca Danila Lazovića, a svake godine studenti iz naše zemlje i regiona takmiče se u kazivanju poezije.

Pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade.

Ovogodišnji stručni žiri čine predsednik stručnog žirija producent Radovan Knežević, filmski i televizijski reditelj Svetlana Drinjaković, glumci Mina Lazarević, Andrija Milošević i Angelina Lukić, dok je domaćin festivala ove godine glumac Andrija Kuzmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari