Dejvid Džejson, poznat po ulozi Del Boja, prisetio se dirljive scene iz Mućki: To je svet kojeg više nema 1Screenshot: YouTube

„Dejvid Džejson (David Jason) je svima poznatiji kao Derek Del Boj Troter, glavni lik BBC-jeve humoristične serije Only Fools nad Horses, prevedene kao Mućke. Džejson, danas 82-godišnjak, u svojoj novoj knjizi The Twelve Dels Of Christmas prisetio se trenutaka iz serije“, piše hrvatski Index.hr.

Britanski list „San“ je objavio delove Džejsonovih izjava iz knjige o pokojnom glumcu Džonu Čalisu (John Challis) i specijalnoj epizodi iz 1989. godine The Jolly Boys’ Outin.

Čalis, koji je inače umro prošle godine u 79. godini nakon duge borbe s rakom, tumačio je lik Bojsija, trgovca polovnim automobilima koji je uvek pušio cigare i sukobljavao se sa Del Bojom.

Ovako se Džejson osvrnuo na emotivnu scenu.

„To je sekvenca u kojoj svira ‘Everybody’s Talkin’ od Harija Nilsona dok glumce vidimo u autobusu. Čarolija serije sažeta je u toj sekvenci: glumačka ekipa postala je društvo prijatelja koje se zabavljalo. Toliko tih ljudi više nije s nama, naravno. Danas je toliko dirljivo videti Džona Čalisa kako dolazi da mi skine šešir da praktično moram da zatvorim oči. To je svet kojeg više nema“, dodao je Džejson i ponovio kako ta scena pokazuje kakav je osećaj bio raditi s ostalim glumcima na seriji.

Džejson je Čalisa opisao kao „džentlmena u pravom smislu te riječi“, dodavši kako je bio „divan glumac koji će mnogima nedostajati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari