Dejvid Krozbi pomogao je Dru Barimor da se izbori sa zavisnošću od droga u detinjstvu 1EPA/JOERG CARSTENSEN i EPA/ANDREW GOMBERT

Intervju koji je dao rok muzičar ponovo se pojavio nakon njegove smrti .

Prijateljstvo Dejvida KroZbija i Dru Barimor dolazi u centar pažnje nakon njegove smrti u 81. godini, piše portal People.

Muzičar, koji je bio jedan od osnivača bendova The Birds i Crosbi, Stills & Nash, često je iskreno govorio o prevazilaženju zavisnosti. Tokom intervjua u emisiji Hauard Stern u junu 2021. godine, on je otkrio kako su on i njegova supruga Jan Dance primili tada 14-godišnju Berimor na dva meseca nakon što ju je sreo u centru za lečenje.

„Znali smo je jer smo se tada oporavljali. Išli smo na sastanke verovatno tri puta nedeljno i potpuno trezni“, objasnio je Krozbi Sternu.

On je nastavio:„Bila je u ustanovi koju je vodio naš prijatelj, a oni su rekli: ‘O, š*t. Njeno osiguranje će isteći. Moraćemo da je izbacimo a ona nije spremna. Treba joj sigurno mesto za odlazak.'“

Barimor je u to vreme izborila emancipaciju od svojih roditelja i ostala sa rokerom i njegovom porodicom dva meseca.

„Ujutro smo je odveli u školu i pokušali da utičemo na njih. Mislim da smo bili ljubazni i puni ljubavi, i bilo je dobro da radimo“, rekao je on.

„Pokušavate da uradite neke stvari, a niste sigurni kako će to ispasti. Mislim da je to uspelo. Mislim da je postala odgovorno ljudsko biće i da je fina osoba.“

Barimor je otkrila svoje probleme sa zavisnošću kada je imala 12 godina.

Iako tek treba da govori o Krozbijevoj smrti, ona je  govorila o uticaju koji je Krozbi imao na njeno detinjstvo u svojoj autobiografiji iz 1990. Izgubljena devojčica.

„Krozbi. Dejvid i njegova žena Džen, oboje su bili bliski prijatelji moje terapeutkinje, Beti, delovali su mi kao neprocenjiv tim za podršku, kao surogat roditelji“, napisala je Berimor u romanu. „Uvek su bili tu za mene.“

Dejvid Krozbi je preminuo u četvrtak okružen njegovim najbiližima,  suprugom i srodnom dušom Janom i sinom Đangom“,  stoji u izjavi njegove supruge za Verajeti.

„Iako više nije ovde sa nama, njegova humanost i dobra duša nastaviće da nas vode i inspirišu. Njegovo nasleđe će nastaviti da živi kroz njegovu legendarnu muziku“, navodi se u saopštenju. „Mir, ljubav i sloga svima koji su poznavali Dejvida i one koje je dotakao. Mnogo će nam nedostajati. U ovom trenutku, s poštovanjem i ljubazno tražimo privatnost dok tugujemo i pokušavamo da se nosimo sa našim dubokim gubitkom. Hvala vam na ljubavi i molitvama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari