Dina 2Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

 

Nakon što je objavljeno da je premijera filma Dina 2 odložena za proleće naredne godine, fanovi ovog naučnofantastičnog serijala dobili su i dobru vest, a to je da Deni Vilnev planira i treći deo.

U novom intervjuu za magazin Empire, reditelj Deni Vilnev ponovio je da želi da napravi trilogiju Dina i da želi da se ponovo vrati na planetu Arakis.

Dina i Dina 2 bazirani su na prvom, istoimenom romanu iz serijala, a potencijalni treći deo bi bio inspirisan nastavkom pod nazivom Mesija Dine.

Ono što Vilneva privlači tome je činjenica da su kasnije knjige dekonstruisale ideju da je Pol Atreid neka vrsta mesije i on bi to voleo da istraži ne velikom platnu.

„Ako uspem da napraivm trilogiju, to bi bilo ostvarenje sna. Mesija Dine napisana je kao reakcija na to što su ljudi videli Pola Atreida kao heroja. Što Herbert nije hteo da uradi. Moja adaptacija je bliža njegovoj ideji da je to zapravo upozorenje.“

Dina i Dina 2 pokrivaju prvu knjigu

Adaptacija Vilneva je najavljena kao dvodelni film, tako da treći u nizu uopšte nije zagarantovan, ali on već ima planove za nastavak ukoliko drugi deo prođe dobro na bioskopskim blagajnama.

„Mogu samo da kažem da su neke reči već na papiru“, otkrio je Vilnev, a do tada ostaje samo da sačekamo film Dina 2 koji će doći u bioskope 14. marta 2014. godine.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari