Deni Vilnev na snimanju filma "Dina: Drugi deo"Foto: Legendary Pictures - Warner Bros. - Villeneuve Films - TAVERNISE, NIKO - Album / Album / Profimedia

Reditelj Deni Vilnev  nedavno je oduševio publiku i kritičare nastavkom filma „Dina“. Sve one kojima se dopao film sad, naravno, zanima da li planira da snimi i treći deo popularne naučnofantastične franšize.

Deni Vilnev je u razgovoru za časopis „Empire“ govorio o potencijalnom snimanju trećeg dela, koji bi se bazirao na knjizi „Mesija Dine“, ali je izjavio da će prihvatiti ovog posla samo pod jednim uslovom.

„Ako ikad odlučim da napravim ‘Mesiju Dine’, taj film će morati da bude bolji od drugog dela. Inače to neću učiniti“, komentarisao je slavni reditelj za „Empire“ svoj eventualni povratak na Arakis i svet inspirisan romanima Frenka Herberta.

Prema pisanju Indexa, Vilnev planira da uzme odmor nakon više godina rada na ovim filmovima.

„Snimao sam oba filma jedan za drugim, što za mene apsolutno ima smisla. Smatrao sam da je dobra ideja da nastavim da radim odmah nakon prvog dela. Već smo osmislili dizajn, napisali scenario i spremili se za nastavak. No, to znači da sam šest godina bio na Arakisu bez prestanka i mislim da bi bilo dobro za mene da se malo povučem iz sveta ‘Dine'“, izjavio je kanadski režiser.

Podsećamo, Vilnev je prošle godine otkrio da već piše scenario za treći deo popularnog naučnofantastičnog serijala i da je on skoro gotov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari