Deset najlošijih filmova ove godine

Ostavite komentar


  1. Plašim se da kada bi se u Srbiji danas pravila rang lista neuspešnih filmskih ostvarenja, pitanje bi glasilo, koji iz godišnje produkcije, to, nije. Razmem da su vremena teška i da nema novca, ali, da li je samo to ? Lično, mogu da izdvojim tek desetak filmova koji su u zadnjih četvrt veka, dobri ili pak, zadovoljili. Pozorišne predstave su mnogo bolje, verujem i isplativije i, naravno televizijske serije iz kojih se sublimira dugometražni film. Nekada je bilo obrnuto, od resl kadrova pravila se tv serija. Kada se kadar proširi na regionalni dobija se kvantitet, ne i naročit kvalitet, jer postoji politički oprez, mada je situacija, ipak, bolja, jer se računa na veće tržište, pred i post finansije i širi glumački odabir. Bez obzira na sve kao zaljubljenik u domaći film verujem u njegovu budućnost.

  2. Od ovih deset gledala sam jedan i potpuno se slazem sa gore izlozenim – sund na tone, zali boze para koje se trose na taj okean filmova za smetliste. Mislim da ta industrija u duhovnoj krizi i, za razliku od prethodnog komentatora, nemam bas iluzija. Ranije, kad pogledam neki film, danima sam bila pod utiskom, sada vec sutradan ne mogu da se setim sta sam gledala.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.