Đorđe Balašević dobija muzej u Novom Sadu

Ostavite komentar


  1. Ovaj muzej je jedna glupost. Da li treba za svakog pevaca graditi muzej? Da li je realno da pare gradjana NS idu za muzej jednog pevaca? Umesto da se te pare usmere ka onim ugrozenim ljudima koji se bore sa inflacijom i nametima, bez adekvatnih povecanja primanja. Kad ste toliki frajeri vec, napravite muzej za sve pevace. Ironicno, zeljno iscekujem muzej Jelene Karleuse.

  2. Ovo se ne zove „kultura“, to je, blago rečeno, NEKULTURA, koja uništava duh, nekada prelepog, kulturnog grada, koji lagano gubi bitku sa neodgovornim uništiteljima, svega što je vredno, u ovom nekada, prelepom gradu. Grad nam kroje i prekrajaju ljudi, koji ne znaju ni pta je kultura, ni šta je normalno, sa urbanizmom pojma nemaju, nemaju ni „N“ od Novosađana, jedino su im oči, večito gladne, a đepovi sve dublji i dublji. Bedne duše !!!

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Dragan Jovićević, urednik kulture u Radaru i autor „Toplog filma“: Film traži da se odreknete mnogo toga, papir i dalje trpi sve 8

INTERVJU Dragan Jovićević, urednik kulture u Radaru i autor „Toplog filma“: Film traži da se odreknete mnogo toga, papir i dalje trpi sve

Dugometražni hibridni dokumentarac „Topli film” Dragana Jovićevića, koji svojim naslovom aludira na kvir odnose, bavi se ovim fenomenom kroz čak 38 naslova iz srpske i jugoslovenske kinematografije, a mnoge će moguće šokirati što na samom početku gledamo scenu poljupca dvojice muškaraca u vojničkim uniformama snimljenu 1911. godine u prvom srpskom dugometražnom filmu “Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa” Čiča Ilije Stanojevića.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.