„Doba obnove“u užičkom Reflektoru (FOTO) 1Foto: Privatna arhiva

Izložba „Doba obnove #7“, na kojoj su se predstavili umetnici iz Srbije i inostranstva, može se pogledati do 5. jula u užičkoj galeriji Reflektor.

Radove su izložiči umetnici: Tamara Agić, Vanja Pašić, Isidora Jancić, Ana Stojković, Valentin Varga,  Darko Aćimović, Jelena Vladušić, Filip Baralić, Aleksandra Kostić, Tamara Krstić, Emilija Rakić, Veljko Valjarević, Dimitrije Popović, Dejan Klement, Nevena Milosavljević, Srećko Radivojčević,  Milan Antić, Uroš Đurić, Sanja Cvetić i Aleksandar Dimitrijević iz Srbije.

Osim njih, svoja dela su izložili Sonja Lundin iz Švedske i Aquil Copier iz Holandije.

„Doba obnove“u užičkom Reflektoru (FOTO) 2
Foto: Privatna arhiva

Postavka je priređena u prostoru nekadašnje vojne kasarne u užičkom naselju Krčagovo, koji su mladi užički umetnici, pre nekoliko godina, obnovili i pretvorili u dinamični kulturni centar i galeriju Reflektor.

Galerija je, navode u užičkom Reflektoru, „uspela da se nametne ne samo u lokalnim okvirima, ne čak ni u granicama Srbije, već mnogo šire“.

„Doba obnove“u užičkom Reflektoru (FOTO) 3
Foto: Privatna arhiva

„Postala je predmet interesovanja uglednih umetnika, teoretičara i kustosa iz regiona, kao jedna od najznačajnijih galerija koja je posvećena promociji savremene umetničke produkcije i stvaralaštvu mladih umetnika u Srbij“, ističu u Reflektoru.

S druge strane, naziv postavke je postalo sinonim za napore i želju umetnika da ostanu u Užicu i doprinesu kulturnoj ponudi grada.

„Doba obnove“u užičkom Reflektoru (FOTO) 4
Foto: Privatna arhiva

„Doba obnove“ nudi presek dešavanja na lokalnoj sceni i promoviše najnovija ostvarenja umenika, ali i autora koji se prvi put predstavljaju sugrađanima.

Postavka je nastala u okviru projekta „Kultura za demokratiju“ koji je podržala Vlade Švajcarske, sprovodi ga Hartefakt fond, a pokrovitelj je Grad Užice.

„Doba obnove“u užičkom Reflektoru (FOTO) 5
Foto: Privatna arhiva

Izložba se može pogledati do 5. jula, od 9 do 15 časova, uz zakazivanje na  imejl [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari