„Dobra priča” Filmske radionice Kragujevac - Počela FRKA 1Foto: Promo

Filmska radionica Kragujevac izaziva pažnju i radoznalost iz godine u godinu donoseći nove nadarene snage iz cele Srbije, a Udruženje Forma kulture pripreilo je njeno šesto izdanje, koje je počelo danas, od 1. avgusta na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

U fokusu ovogodišnje Frke je scenario, jer bez dobre priče, nema ni dobrog filma, tako da svi zainteresovani za ovogodišnju radionicu biće u prilici da iznesu svoje ideje i „ispričaju svoje priče”. Razvoj filmske priče, rad na scenariju, kreativni i stvaralački proces, istorija i teorija filma, kao i filmska kritika su teme o kojima će se govoriti na 2021FRKA.

Mentori – predavači radionice su eminentni scenaristi – Dunja Petrović i Petar Mihajlović, i filmski kritičari – Miroljub Stojanović i Saša Radojević. Svi oni će polaznike provesti kroz čari sedme umetnosti, razmeniti sa njima svoja znanja i iskustva i „obučiti” ih potrebnim veštinama kako bi svi oni naučili da pišu za film, da pišu o filmu.

Tradicionalno, FRKA se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca. FRKA traje 10 dana a do sada je kroz njene filmske radionice prošlo 150 polaznika, snimljeno je 15 kratkometražnih filmova i urađeno 30 originalnih filmskih scenarija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari