Dodela nagrade Milan Mladenović 21. septembra 1Foto: Screenshot YouTube/Kosijer

Dodela nagrade Milan Mladenović 2020. biće održana u ponedeljak, 21. septembra u Bitefartcafeu u Beogradu, saopštila je danas Zadužbina Milana Mladenovića.

Nagrada će biti dodeljena na 62. godišnjicu rođenja kultnog muzičara, 21. septemabr 1958.

Pored dodele nagrade za muzičko delo od izuzetnog značaja o kojem ove godine odlučuje stručni žiri u sastavu – Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi, na svečanosti će biti promovisan i album „Angel’s Breath“, projekat Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube, koji je svoje reizdanje doživeo posle 26 godina.

Na svečanosti biće ekskluzivno prikazan i do sada neprikazan video materijal zabeležen tokom Mladenovićevog boravka u Brazilu.

Mladenović (1958-1994) je kultni rok muzičar čije je stvaralaštvo s grupom „Ekatarina Velika“ (EKV) obeležilo drugu polovinu osamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji.

Mnogi muzičari i kritičari smatraju da je „Ekatarina Velika“ jedan od najznačajnijih bendova na prostoru bivše Jugoslavije i na jugoslovenskoj rok sceni uopšte.

„Borite se za svoju ličnu slobodu, ne dozvolite da vas neki lažni srebrnjaci i krivo opravdane norme uguše, borite se za život. Za kraj bih rekao samo da mi ni u kom slučaju nije žao što sam sve ove godine protraćio na tako neozbiljnu stvar kao što je rokenrol, i mislim da poštenije i iskrenije nisam mogao da potrošim sve te godine“, reči su umetnika kojima je zaključena monografija o Mladenoviću.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Dodela nagrade Milan Mladenović 21. septembra”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.