Dokumentarci sa Interakcije od večeras u Užicu 1

Filmovi koji su izabrani za učešće u takmičarskom programu Festivala kratkog dokumentarnog filma na Interakciji, koju organizuje požeški Nezavisni filmski centar Filmart, prikazaće se u Gradskom kulturnom centru Užice, od 17. do 21. avgusta.

Za takmičarski program je odabrano 15 dokumentaraca koje su, u proteklih godinu dana, zapazila publika i članovi žirija na najznačajnijim festivalima širom sveta, a koji će se na tom festivalu takmičiti za nagradu za najbolji film, nagradu publike i nagradu žirija mladih.

Projekcije počinju večeras (17. avgust) od 20 časova u GKC Užice i nastaviće se naredne četiri večeri, a ulaz je besplatan.

Večeras su na programu ostvarenja: Snažno srce (Martin Benčimol, Argentina, SAD, Velika Britanija), Ponor (Jepe Lange, Danska) i Ramboy (Matias Joulaud, Lucien Rou, Švajcarska).

U petak, 18. avgusta, uslediće: Nacija Katanga (Beza Hailu Lema, Hivot Admasu Getaneh, Južnoafrička Republika, Etiopija), Komšija Abdi (Douve Dijkstra,  Holandija) i Babajanja (Ante Zlatko Stolica, Hrvatska).

Veče kasnije prikazaće se: Povlačenje (Evgenia Arbugaeva, MaKSim Arbugaev, Velika Britanija, Rusija), Hoćeš li me pogledati (Šuli Huang, Kina) i Mali Berlin (Kejt Makmulen, Francuska).

U nedelju, 20. avgusta, publika će moći da pogleda ostvarenja: Međuzbirovi (Mohammadreza Farzad, Poljska, Nemačka, Iran), Svetlosne godine (Monika Proba, Poljska) i Širampari: Nasleđe reke (Lusia Flores, Peru).

Na kraju, u ponedeljak, 21, avgusta, takođe od 20 časova, prikazaće se i dokumentarci:  Borj El Mechkouk (Driss Aroussi, Francuska, Maroko), Unazad (Jazan Rabi, Holandija) i Omiljena ćerka (Dana Rajli, SAD).

Osim u Užicu, iste filmove, u isto vreme, moći će da pogleda i publika u Čačku (Kulturni centar) i Požegi (SKC Požega), a detalji o prjekcijama mogu se naći ovde.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari