Dragan Mićanović novi Sirano, poetični filozof koji piše najnežnija ljubavna pisma: U JDP započele probe za kultnu komediju u režiji Gorčina Stojanovića 1Foto promo Svetlana Paroški/JDP

Na Velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta danas su započele probe za predstavu “Sirano” u režiji Gorčina Stojanovića, a kako je saopšteno, premijera se očekuje početkom marta.

U ulozi dobrog Sirana, poetičnog francuskog filozofa zaljubljenog u Roksanu kojoj piše najnežnija ljubavna pisma, ali se zbog svog velikog nosa ne usuđuje da joj izjavi ljubav, videćemo Dragana Mićanovića.

Roksanu igraju Marija Vicković i Nina Martinović, a junake kultne komedije iz 19. veka oživeće na sceni i Anita Mančić, Nebojša Milovanović, Joakim Tasić, Vesna Stanković, Marko Janketić, Stefan Jevtović, Slobodan Tešić, Lazar Đukić, Ognjen Nikola Radulović.

Dragan Mićanović novi Sirano, poetični filozof koji piše najnežnija ljubavna pisma: U JDP započele probe za kultnu komediju u režiji Gorčina Stojanovića 2
Foto promo Svetlana Paroški/JDP

U velikoj glumačkoj ekipi su i Teodor Vinčić, Stojša Oljačić, Luka Antonijević, Luka Sević, Katarina Veljović, Hristina Tatić, Vukašin Jovanović, Ivan Blagojević, Luka Radosavljević, Ana-Marija Stamenković i Sara Pavlović.

Pored režije Gorčin Stojanović potpisuje i adaptaciju „herojske komedije” u pet činova Edmona Rostana “Sirano de Beržerak”, i scenografiju predstave.

Tekst je preveo Milan Dimović, kostimograf je Lana Cvijanović, scenski pokret oblikuje Milica Cerović, a scenski govor Ljiljana Mrkić Popović.
Foto promo Svetlana Paroški/JDP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari