Drugog dana 13. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR” odigrana predstava “Srebrni car” 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Drugog dana 13. Pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”, u prepunoj sali zaječarskog pozorišta odigrana je predstava Prvog prigradskog pozorišta “Puls teatar” iz Lazarevca i Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ iz Kučeva “Srebrni car”, u režiji Davida Alića.

U ovoj svevremenskoj, potpuno drugačijoj predstavi u odnosu na one koje su do sada zaječarski mališani imali priliku da vide, akcenat je na mimici i pokretima tela.

Glumačka ekipa je sve prisutne večeras odvela na putovanje u davnu prošlost, negde oko samog početka stvaranja, u davno zaboravljen mitološki svet. Glumica Anu Ćuk, u naslovnoj ulozi devojke Smiljane, najmlađu publiku vratila  je u doba slovenske mitologije.

Pored Ane Ćuk u predstavi igraju Jelena Đorđević Mihailov, Jelena Cvijetić, Aleksandar Trmčić, Boba Stojimirović, Lazar Maksić, Uglješa Spasojević i Mihaela Stamenković.

Večeras je na  programu predstava Pozorišta lutaka Niš “Nedostajanje”, a u subotu 22. aprila biće odigrana predstava pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja “Pinokio”.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 23. aprila predviđen je dupli program.

Sve večernje predstave počinju u 19 sati.

U okviru pratećeg programa Festivala, danas u 13 sati, u Pozorišnom muzeju biće priređen susret sa piscem Milošem Petkovićem iz Niša. Ulaz je besplatan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari