"Družina iz džungle" otvara 13. KIDS FEST 1

KIDS FEST 13. po redu se ove godine održava od 1. do 7. novembra, u više od 30 gradova u Srbiji, pod sloganom „Pod filmskim kišobranom“.

Dečji kulturni centar (DKC) će biti centralna lokacija Dečjeg filmskog festivala u Beogradu, koji će 1. novembra u 12h otvoriti ambasadorka festivala, pop pevačica Ana Štajdohar, uz projekciju filma “Družina iz džungle”.

Igor Stanković, osnivač KIDS FEST-a i direktor „MegaCom Filma“, kompanije koja je producent festivala, istakao je da se program ovogodišnjeg KIDS FEST-a sastoji od najzanimljivijih ostvarenja kinematografije za decu iz celog sveta.

U okviru 13. KIDS FEST-a, širom zemlje najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da pogledaju 17 novih filmova – 8 animiranih, 7 igranih, i 2 dokumentarna filma, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji.

„Ove godine, na KIDS FEST-u, očekuje nas jedno pravo filmsko putovanje – od severa Finske, do dalekog Meksika. U pitanju su filmovi koji neće biti na redovnim bioskopskim repertoarima, tako da KIDS FEST predstavlja jedinstvenu priliku da deca pogledaju ove zaista kvalitetne filmove,“ istakla je PR menadžerka KIDS FEST-a Anja Kisić.

Ambasadorka 13. KIDS FEST-a, pevačica Ana Štajdohar, se prisetila svog detinjstva i pozvala sve roditelje da izdvoje vreme i odvedu decu u bioskope kako bi na najkvalitetniji način proveli vreme sa njima.

„Sjajna stvar je i to što su cene karata niže od standardnih, što olakšava roditeljima da svojim najmilijim članovima porodice omoguće uživanje u filmskim animiranim ostvarenjima. Neki od naslova će biti prikazani samo na Kids festu, i to treba iskoristiti,“ izjavila je Ana Štajdohar.

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuje i radioničarski program u Dečjem kulturnom centru. Kako je najavila koordinatorka KIDS FEST-a, Milena Debeljković, dani zabave i edukacije u Dečjem kulturnom centru će obuhvatiti četiri tematska dana: Ferdinand dan, Dan kreativne animacije, Dan šonjavka i Dan meksičkog filma.

Igor Stanković izrazio je veliku zahvalnost Gradu Beogradu, Ministarstvu kulture i informisanja, i kompaniji Kraš, koji tradicionalno podržavaju KIDS FEST.

Cene karata

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u su, i ove godine, veoma pristupačne, i kreću u rasponu od 150 do 355 dinara. Posetioci KIDS FEST-a mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari