"Dunav Film Fest" prvi put u Smederevu od 18. avgusta 1Smederevo Foto: wikipedia

Festival „Dunav Film Fest“ prvi put se održava u Smederevu, gde će od 18. do 23. avgusta ljubitelji filma imati priliku da se upoznaju sa nekim od najznačajnijih aktuelnih ostvarenja, nastalim u 10 država kroz koje protiče Dunav, saopštili su danas organizatori.

Osam aktuelnih evropskih naslova, koji su predstavljeni na značajnim festivalima širom Evrope, naći će se u Takmičarskoj selekciji za nagradu „Dunav 2860“ na novoosnovanom međunarodnom filmskom festivalu „Dunav Film Fest“.

U konkurenciji je i film „Zlogonje“, Raška Miljkovića, čija premijera je u nedelju 19. avgusta.

Iste večeri, publika će moći da pogleda i mađarski film „Viski bandit“, koji je prikazan na filmskim festivalima u Varšavi i Čikagu.

U ponedeljak 20. avgusta biće prikazano ostvarenje „U hodnicima“, koje je premijeru imalo na Berlinalu, kao i film „Linija“ prikazan na Međunarodnim filmskim festivalima u Karlovim Varima, Odesi, Čikagu i Palm Springsu.

„Prevodilac“ je još jedan filmski naslov koji je prikazan na Berlinalu, biće u konkurenciji za najbolji film u Smederevu, a projekcija je utorak, 21. avgusta.

Publika će iste večeri moći da pogleda i film „Radio gramofon“ koji je prikazan na Haifa filmskom festivalu u Izraelu i na Festivalu u Sofiji.

Premijera filma „Limunada“ zakazana je na „Dunav Film Festu u sredu 22. avgusta.

Nagradu „Dunav 2860“ za najbolji film festivala dodeliće žiri koji čine domaći glumci Jelena Gavrilović i Slaven Došlo i njihov hrvatski kolega Goran Bogdan.

Nagrada simbolično označava dužinu reke Dunav u kilometrima u njenom celom toku, od izvora do mora, kao i dužinu trajanja festivala u minutima filmova, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari