Džanjuari Džouns o virtuelnim audicijama: „Vreme je da se kasting direktori vrate u kancelarije poput svih ostalih" 1Foto: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnogi glumci u poslednje vreme progovorili su o praksi virtuelnih audicija i slanja svojih snimaka koji se dodatno plaćaju, a jedna od njih je i Džanjuari Džouns.

Glumica poznata po ulogama u seriji Mad Men i serijalu filmova X-Men napisala je na svom Instagramu: „Napomena za Holivud: Vreme je da se kasting direktori vrate u kancelarije poput svih ostalih. Da audicije budu uživo“.

Nastavila je: „A ako iko traži da platite za audiciju, znajte da je to kriminalno i patetično. I sama sam morala da se snimam više puta od početka pandemije i to ne donosi dobro nikome. Uzima vreme, košta i smara sve one koji moraju da čitaju sa vama (izvini, mama), a često se radi bez ikakvih instrukcija/napomena“.

Virtelne audicije su postale sve češće od početka pandemije i retko ko dobija šansu da uradi kasting uživo, sa kasting direktorom prisutnim u prostoriji.

Osim Džouns, o ovoj praksi pričale su i glumice Ever Karadin, Merin Dangi, Kler Kofi i Sprag Grejden, kao i glumac Majkl Gaston.

Predstavnici Udruženja filmskih i televizijskih glumaca rekli su da, uprkos tome što postoji potražnja da se sve ponovo obavlja uživo, teško da će se to ikada potpuno desiti.

Oni se slažu da naplaćivanje slanja snimaka za kasting nije etički i u suprotnosti sa njihovim pravilima, odnosno da se može tumačiti kao mito.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari