Džon Sevidž održao predavanje studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu: Kako je to raditi sa Kopolom, Formanom i De Nirom 1Foto: Sara Kecman/Akademija umetnosti Novi Sad

Holivudski glumac, zvezda filmova „Lovac na jelene“ i „Kosa“ Džon Sevidž održao je juče predavanje studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu u Multimedijalnom centru. Moderator je bio profesor Srđan Radaković, a pored studenata u publici su bili i profesori Akademije.

Tokom skoro dvočasovnog predavanja i razgovara sa studentima, slavni glumac preneo je iskustva sa snimanja filmova, kao i iskustva vezana za saradnju sa nekim od najvećih glumačkih i rediteljskih imena kao što su Miloš Forman, Majk Ćimino, Kopola, Robert De Niro i mnogi drugi.

Prethodno je organizovan prijem u Dekanatu Akademije umetnosti Novi Sad gde ga je dekan Siniša Bokan upoznao sa radom Akademije i studijskim programima vezanim za filmsku umetnost.

Džon Sevidž boravi u Novom Sadu povodom prvog internacionalnog filmskog festivala „Novi Sad film festival“ koji će se održati od 21. do 24. septembra 2023.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari