Džoni Roten želi da bude predstavnik Irske na Evroviziji 1Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bivši frontmen benda Sex Pistols, a sadašnji benda PiL, Džon Lidon, poznatiji kao Džoni Roten, objavio je da će sa svojim bendom takmičiti da bude predstavnik Irske na predstojećoj Evroviziji.

Bend Public Image Ltd, poznatiji kao PiL, prijavio se za irskog predstavnika na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, što je iznenadilo mnoge fanove Džonija Rotena i ovog benda.

Roten je rođen u Londonu kao Džon Lidon, dete irskih roditelja i on danas ima američki i irski pasoš: „Sebe vidim prvo kao Britanca. Kada su moji roditelji došli iz Irske, oni su postali engleska radnička klasa. Ja sam prava londonska radnička klasa“.

Njegov bend PiL prijavio je pesmu Hawaii za ovo takmičenje, a ona je posvećena njegovoj ženi Nori, koja živi sa Alchajmerovom bolešću. Bend će pesmu izvesti 3. februara, zajedno sa ostalima koji žele da budu irski predstavnici.

„Pesma je posvećena svima koji prolaze kroz teške trenutke na svom životnom putovanju, sa osobom koju vole najviše na svetu“, rekao je Lidon i dodao: „To je takođe i poruka nade da ljubav na kraju pobeđuje sve“.

Pored benda PiL, za titulu irskog predstavnika takmiče se i ADGY, Konoli, Wild Youth, Lejla Džejn i K Muni & ND. Irska je poslednji put prošla u finale Evrovizije 2018. godine, ali je svejedno trenutno najuspešnija zemlja učesnica.

Lidon je dijagnozu svoje žene otkrio javno 2020. godine, kada je izjavio da je nikada neće smestiti u dom, već da će se on brinuti o njoj.
Bend PiL trenutno čine Lidon, bubnjar Brus Smit, gitarista Lu Edmonds i basista Skot Firt, a poslednji album What the World Needs Now objavili su 2015. godine.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari