Džulijan Marli na Nišvilu: Izuzetno poštujem svog oca, ali svako je biće za sebe 1Džulijan Marli: Foto Nikola Doderović

Muziku je teško opisati, ali ona je tu da zaceli naciju, da spoji ljude. Veliko hvala ljudima koji su bili na koncertu jer su dali tako divnu energiju, rekao je Džulijan Marli (Julian Marley) koji je nastupio na ovogodišnjem Nišvilu.

“Izuzetno poštujem svog oca i sve što je on uradio, ali svako je biće za sebe. Kada ustanem ujutru, ja ne kažem ‘ja sam sin Boba Marlija’, već ‘ja sam živ’ i ‘šta mogu danas da uradim za sebe i druge’. Imam samo jedno sećanje na oca kao muzičara, sa džinovskog koncerta u parku Kristalna palata u Londonu. Moji muzički nastavnici bili su i The Wailers, propratni bend mog oca, od kojeg sam mnogo naučio, i zbog kojih sviram mnoge instrumente”, rekao je on na konferenciji za novinare.

Na pitanje kada će svirati sa braćom, inače poznatim muzičarima, novinari nisu dobili odgovor.

Stalno planiraju, uvek se na kraju dogovore da to bude “za Božić”, ali svi imaju različite obaveze, na raznim stranama, pa se dogovori izjalove, kazao je.

Marli je govorio i religiji, odnosno pokretu rastafarijanca, jer, kako je kazao, reč „religija“ ima segregacioni kontekst, te je bolje koristiti reč “ljubav”.

„Svrha moje muzike, kao i moje religije jeste da šire lepe emocije, posebno osećanja ljubavi i jedinstva“, rekao je i još jednom se založio za zaštitu prirode, jer ona daje život.

Džulijan Marli je, inače, osim što je sin rodonačelnika rege muzike, i jedan od najpoznatijih svetskih predstavnika tog muzičkog pravca.

Stopama svog oca krenuo je od ranog detinjstva, vlasnik je četiri albuma od kojih su dva, “Awake“ (2009) i „As I Am“ (2019), nominovani za Gremi nagradu u kategoriji najboljih rege albuma i učestvovao je na više zapaženih svetskih turneja.

Zajedno sa braćom od 2002. godine je vlasnik muzičke izdavačke kuće “Ghetto Youths International Inc”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari