Efektni spoj poezije i muzike 1Foto: Plakat

Projekat „Poetsko-muzička kontrakcija“, autora Duška Domanovića i Vladimira Bajića, uz podršku benda „Hirurgija“, biće premijerno izveden sutra od 20 sati, u pivnici „Gusan“.

Reč je o jednom od retkih, ako ne i o jedinstvenom projektu ovakve vrste, to jest o poduhvatu koji na izuzetno efektan i drugačiji način objedinjuje autorsku poeziju i autorsku muziku.

Tokom devedeset minuta koliko je planirano da program traje, publika će imati priliku da uživa u posve nesvakidašnjem spoju autentične pesničke reči i originalne, za ovu priliku stvarane muzike koja će biti emitovana sa matrice, uz žive i atraktivne pasaže na bas gitari u izvedbi Vladimira Bajića.

Glavnu žanrovsku crtu Domanovićeve poezije i muzike „Hirurgije“ čini upravo to da su i jedna i druga žanrovski raznolike i neodredljive, što zajedničkom nastupu ovih autora daje karakter potpuno neponovljivog i originalnog umetničkog događaja. Na večerašnjem nastupu uveče prisutni će čuti neke od pesama iz ranijih Domanovićevih zbirki, dok će najveći deo nastupa činiti pesme iz još neobjavljene knjige „Ono što smo bili“. Program u pivnici „Gusan“, u pasažu Zmaj Jovine 4, počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari