Ekipa serije „Vreme smrti“ večeras kod Ivana Ivanovića 1Foto: Ivan Dinić

Večeras od 21:30h na TV Nova ne propustite novu epizodu emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“! U goste dolazi ekipa dugoočekivane serije „Vreme smrti“, koja će pričati o snimanju ove ratne drame.

O procesu ekranizacije antologijskog romana Dobrice Ćosića, u produkciji United Media i uz izvršnu produkciju Eye to eye, pričaće kreator serije Goran Šušljik, Dragan Mićanović koji u seriji igra principijelnog opozicionara Vukašina Katića, Nina Janković koja tumači ulogu Olge Katić, kao i Andrej Nježić koji igra mladog intelektualca Ivana Katića.

Serija „Vreme smrti“ počinje da se emituje na TV Nova 4. marta i gledaoci će moći da je prate od ponedeljka do četvrtka u 20:30h.

Ekipa serije „Vreme smrti“ večeras kod Ivana Ivanovića 2
Foto: Ivan Dinić

Adaptacija romana „Vreme smrti“ u seriju predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima. Tokom 200 snimajućih dana, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija u celoj Srbiji. Kosmaj, Valjevo, Pančevo, Dolovo, Ljubovija, obala Drine, Mokra Gora, Zrenjanin, Knjaževac, Negotin, Suvobor, Beograd, Niš samo su neke od njih.

Radnja serije smeštena je u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Ekipa serije „Vreme smrti“ večeras kod Ivana Ivanovića 3
Foto: Ivan Dinić

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”.

Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem satelitske televizije Total TV bilo gde u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari