FCS  redizajnirao svoj sajt i nastavlja konkursne aktivnosti iako praktično posluje bez Upravnog odbora 1

Filmski centar Srbije (FCS) najavio je bogatije sadržaje na svom sajtu, koji je redizajniran i trebalo bi da preraste u portal namenjen i stručnoj i najširoj javnosti, a nastavlja i konkursne aktivnosti gotovo prema planu, iako posluje praktično bez Upravnog odbora, piše SEEcult.org

Predstavljajući novinarima juče redizajnirani sajt fcs.rs, sa novim vizuelnim identitetom i logotipom, direktor FCS-a Gordan Matić najavio je da će budući portal te ustanove obuhvatiti i video striming sa pristupačnošću svih podataka ne samo o savremenom stvaralaštvu, već i o filmovima koje je FCS sufinansirao u prošlosti.

Novi saradnik FCS-a Ivan Aranđelović biće glavni urednik sajta, a u ekipi ostaju dosadašnji novinari i urednici vesti Đorđe Bajić i Zoran Janković, rekao je Matić na konferenciji za novinare, navodeći da je na tom projektu ekipa programera i dizajnera iz firme Simpliciti iz Niša radila s timom FCS-a duže od godinu dana.

Na portalu će moći da se vide sve aktivnosti FCS-a. Uz redovne informacije o konkursima, svakodnevno će izlaziti vesti o aktuelnim filmovima i o aktivnostima FCS-a u oblasti srpske kinematogafije uopšte, rekao je Aranđelović. Pored podržanih filmova, pratiće se i oni koji nisu prošli na konkursima FCS-a, kao i ostala dešavanja u kinematografskoj delatnosti u Srbiji.

Video segment takođe će se baviti aktivnostima FCS-a, a kao posebno značajno, Aranđelović je rekao da će svim zainteresovanima biti omogućeno da pogledaju određene filmove koji nisu prikazivani ili su imali jednu ili dve projekcije.

“Na sajtu će biti i kompletne karte svih domaćih filmova iz protekle decenije, liste ekipe i saradnika, uz fotografije i trejlere”, najavio je Aranđelović. Sastavni deo sajta biće, jednom mesečno, teorijski radovi o kojima će se starati urednik izdavačke delatnosti FCS-a Miroljub Stojanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari