Festival italijansko-srpskog filma predstavlja se u Veneciji 1foto promo

U okviru 79. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, sutra će biti održana prezentacija Festivala italijansko-srpskog filma u Beogradu, na temu mogućnosti saradnje, finansiranja, kao i poreskih olakšica u domenu produkcije, postprodukcije, koprodukcije i distribucije filmova u Srbiji.

Prezentacija će biti održana u Filmskoj palati u Veneciji, u organizaciji asocijacija Excellence International i Solemar Eventi, uz podršku Ministarstva kulture Italije (odsek za film i audiovizuelnu umetnost), Ambasade Republike Srbije u Italiji, Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, te domaćeg kreativnog studija za animaciju Iervolino Studios.

Na prezentaciji će govoriti Gabrijela Karluči, osnivačica Festivala italijansko-srpskog filma u Beogradu, Goran Aleksić, ambasador Srbije u Italiji, Miroljub Vučković i Vera Bakajić, Filmski centar Srbije, Rade Vojinović, savetnik u Ministarstvu Republike Srbije, Anđelka Janković, direktorka marketinga i komunikacija u Iervolino Studios i Marčela Mitaritona, filmska umetnica iz Italije.

Oni će, pored gorepomenutih tema, pričati i o važnom sporazumu o filmskoj saradnji između Italije i Srbije, a prezentacija se održava na inicijativu ministara kulture ove dve zemlje – Maje Gojković i Darija Frančeskinija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari