Festival mediteranskog i evropskog filma od 27. jula u Trebinju 1

Sedmi Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju biće održana 27. jula do 2. avgusta u Trebinju na tri festivalske lokacije, saopštili su organizatori.

Festival će se održati na lokacijama – Kulturni centar Trebinje, Ljetna scena Doma mladih Trebinje i terasa hotela Leotar, dok će u Muzeju Hercegovine biti održana filmska radionica koju će voditi profesori Radoslav Vladić i Petar Stanojlović, najavili su organizatori.

Ove godine festival se održava pod sloganom „U sazviježđu Platana“.

Kako se navodi u najavi festivala, prvog dana tradicionalno će biti uručeni Zlatni platani, nagrade za izuzetan doprinos evro-mediteranskom filmu.

„Savjet festivala odlučio je da ove godine Zlatni platan dodjeli Anici Dobroj i Irfanu Mensuru. Tokom 7 festivalskih dana biće prikazano dvadeset igranih, kratkih i dokumetarnih filmova iz, Srbije, RS, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Libana, Italije, Češke, Turske, Austrije, Izraela….“, naglašava se u saopštenju.

U okviru festivala biće priređena i izložba posvećena nedavno preminulom glumačkom bardu – Ivu Gregureviću.

Festival organizuju Tangram centar, Alpe-Adria kulturna mreža, Mediteran centar, Kulturni centar Trebinje, Dom mladih Trebinje i hotel Leotar, uz podršku Grada Trebinja, Ministarstva prosvjete i kulture RS i Uprave za dijasporu Srbije, a prijatelji festivala su Foto Momo i Hotel Platani, dok su medijski sponzori Edu televizija, Elta TV, Radio Trebinje, Blic, Glas Trebinja i portal Trebinje Live.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari