Festival za decu u Subotici od 16. do 21. septembra 1Foto: Freeimages/Magda S

Dvadeset peto izdanje jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu, održaće se od 16. do 21. septembra u Subotici.

Taj festival predstaviće u jubilarnom izdanju u takmičarskom programu 14 maštovitih i uzbudljivih predstave za decu iz 12 zemalja.

Na programu će biti predstave iz Poljske, Velike Britanije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Turske, Brazila, Crne Gore, Mađarske, Austrije i Srbije, ističe se u saopštenju.

Specijalan program u okviru obeležavanja jubileja Festivala biće posvećen kineskom pozorištu za decu.

Biće izvedene predstave Kineskog nacionalnog pozorišta za decu iz Pekinga i Pozorišne akademije iz Šangaja.

Od pratećih programa publika će videti balet „Pinokio“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dramsko-plesni program na centralnom gradskom trgu koji pripremaju deca različitog uzrasta, promociju knjiga, izložbi plakata studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, učestvovati u radionicama i večerima sa dobitnicima nagrade „Mali princ“.

U okviru Festivala odvijaju se i aktivnosti iz INTERREG IPA CBC projekta THEATRO i koje obuhvataju lutkarsku izložbu „Pet gradova-pet pozorišta“, lutkarski kamp za decu iz Subotice i Segedina, gostovanje pozorišta „Kever Bela“ iz Segedina u Subotici kao i reprizu dela takmičarskog programa Festivala u Segedinu.

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu besplatni su za sve posetioce.

Međunarodni festival pozorišta za decu iz Subotice se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine i Grada Subotice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari