Filharmonija svira džez 1Foto: Marko Đoković

Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije, tradicionalno najtraženiji nastup ovog orkestra, i ove godine biće u dva termina, 29. i 30. decembra na Kolarcu od 20 sati, najavljeno je danas iz Beogradske filharmonije.

Kao uvod u romantično praznično raspoloženje, Filharmonija svira džez i brodvejske melodije, zajedno sa dirigentom Fabrisom Bolonom. U ulozi soliste predstavlja se čudo od deteta – kineski džez pijanista A Bu.

Na novogodišnjim koncertima Beogradska filharmonija će dočarati stil i atmosferu Amerike u prvoj polovini 20. veka, kada su kulturnom scenom vladali džez i brodvejski mjuzikli. Tako će orkestar izvesti Bernštajnov Divertimento i Džez svitu br.2 Šostakoviča. A koliko će A Bu, šesnaestogodišnji džezer, pokazati svoje umeće i oživeti neodoljive džez ritmove publika će čuti u Koncertu in F i kompoziciji „Ja imam ritam“, Geršvina.

Filharmonija svira džez 2

Foto: Marko Đoković

Posetioci novogodišnjih koncerata će imati prilike da čuju neka od klasičnih dela tog doba koja su, zahvalјujući svojoj atraktivnosti i kvalitetu, vremenom postala deo pop kulture i našla se na reklamama, u filmovima, TV emisijama i drugim izvorima komunikacije savremenog doba. Program ovog koncerta publiku će vratiti u neka, možda lepša i bezbrižnija vremena, uvodeći u ono najlepše praznično raspoloženje kakvo se danas može videti u starim filmovima.

Kako ističu u saopštenju, „Filharmonijski doček“ Nove godine i ovog puta je drugačiji u odnosu na prethodne. Nakon disko filharmonije, roka 60-ih i 70-ih, preko filharmonijskog cirkusa, ove godine se očekuje povratak tradicionalnoj formi koncerta.

Ulaznice od 600 do 1.000 dinara

Ulaznice po ceni od 600, 800 i 1000 dinara, u prodaji su od 12. decembra, na biletarnici Beogradske filharmonije (Studentski trg 11), kao i onlajn na www.bgf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari