Filharmonija za decu 1Foto: Beogradska filharmonija

U Beogradskoj filharmoniji počeli su koncerti iz Program „Zdravo, mi smo orkestar“, namenjeni školarcima, za koje će orkestar svirati od 22 – 30. marta, radnim danima od 10 i 12 časova u sali filharmonije.

Program „Zdravo, mi smo orkestar“ vode dve filharmoničarke – violistkinja Tamara Marinković-Tomić i violinistkinja Slavica Perić.

Za ovaj ciklus koncerata za decu, Beogradska filharmonija je pripremila nešto sasvim drugačije. Muzičari neće samo svirati, oni će se deci predstaviti i upoznati ih sa svakim instrumentom iz orkestra. U tome ih vode koleginice Tamara i Slavica, kao uigran tandem koji svakog meseca dočekuje decu na otvorenim filharmonijskim probama, kada mališani dolaze na druženje sa muzičarima.

Kroz muziku, razgovor i zabavu deca ulaze u svet filharmonijskog orkestra, koji ovom prilikom predvodi Olivera Sekulić Barac. A oni koji najpažljivije budu pratili program dobiće šansu i da diriguju Beogradskom filharmonijom. Za dečje koncerte Beogradske filharmonije vlada ogromno interesovanje, a pored dece iz beogradskih opština, očekuju se školarci iz Aranđelovca, Omoljice, Kovina, Stare Pazove, i Pančeva.

Godišnje preko 7.000 dece poseti Filharmoniju koji su do sada slušali brojne programe među kojima „Hari Poter i kamen mudrosti“, „Krcko Oraščić“, „Peđa i Vuk“, „Karneval životinja“, „Putovanja Miša Mije“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari