Filip Bulatović iz Njujorka pravo za klavir Kolarca 1Filip Bulatović

Filip Bulatović, jedan od najistaknutijih srpskih džez pijanista i kompozitora, po dolasku iz Njujorka, svetske košnice džeza, održaće koncert sa svojim triom pred Beograđanima na sceni Kolarčeve zadužbine sutra u 20 sati.

Filip Bulatović je profesionalni džez pijanista i kompozitor, jedan od nekolicine veličanstvenih srpskih umetnika čija je muzika prešla raznolike meridijane i dobila potvrdu džez velikana, kao i lider svestranog spektra muzičkih projekata koji pomeraju granice domaće scene. Po dolasku iz najkonkuretnije džez scene na svetu – iz Njujorka, Filip će sa svojim triom nastupiti u velikoj sali Kolarčeve zadužbine 14. juna.

Filip Bulatović iz Njujorka pravo za klavir Kolarca 2
Foto: Ivo Martinović

Na Kolarcu ce nastupiti prvi put kao lider. Na programu su numere koje priprema za novi trio album a binu će deliti sa dobro poznatim talentovanim beogradskim džez muzicarima – Milanom Pavkovićem na kontrabasu i Peđom Milutinovicem za bubnjevima.

Ljubav prema džez triju gaji još od tinejdžerskih dana kada se prvi put upoznao sa muzikom Bill Evansa. Nakon džez odseka u muzičkoj školi Stanković, razvojni put vodi ga do muzičke akademije u Nemačkoj gde nastavlja svoje dalje školovanje. Svoj prvi internacionalni trio formira u Kelnu sa samo 19 godina sa Draganom Trajkovskim (Makedonija) – bas i Rodrigo Villalonom (Kolumbija) – bubanj, sa kojima 2010. godine snima svoj prvi trio album „Live At Bechstein Centrum“. Nakon prvog albuma, formira novi trio sa istaknutim muzičarima iz dijaspore – Vladimirom Kostadinovićem i Milanom Nikolićem.

Kao sidemen i kao lider, nastupao je na svim većim festivalima u regionu. Jedan je od retkih muzičara koje odlikuje saradnja sa džez velikanima kao što su Duško Gojković i Stjepko Gut.

Beogradskoj publici postaje šire poznat 2013. godine sa autorskim projektima Filip Bulatovic Funk Edition i Qzama Quartet, jedan od najinovativnijih bendova domaće džez scene. Sa ovim autorskim sastavom 2016. godine izdaje album „Portrait In Black And White“ a 2017. godine seli se u New York gde nastupa u poznatim džez klubovima sa muzičarima kao što su: Ofri Nehemya, JK Kim, Adam Arruda, Alexander Calffy, Dan Chmielinski, Miles Sloniker i mnogi drugi. Karte su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine. Cena karte je 600 dinara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari