Film „I Am Legend" dobija nastavak inspirisan serijom „The Last of Us" 1Foto: MCT / Newscom / Profimedia

Postapokaliptični triler I Am Legend iz 2007. godine dobiće nastavak inspirisan serijom The Last of Us, potvrdio je Akiva Goldsman, producent i scenarista originala.

Vil Smit će ponoviti glavnu ulogu Roberta Nevila, a radnja će biti smeštena 20 do 30 godina nakon događaja u prvom filmu.

„Ovo će početi par decenija nakon prvog dela. Opsednut sam serijom The Last of Us, gde vidimo svet odmah nakon apokalipse, ali i u rasponu od 20 do 30 godina nakon toga. Vidite kako zemlja ponovo prisvaja svet i ima nečeg lepog u pitanju šta se dešava kada čovek više nije glavna vrsta na zemlji“, rekao je Goldsman.

„To će naročito biti vidljivo u Njujorku. Ne znam da li će se popeti na Empajer stejt bilding, ali mogućnosti su beskrajne. Pratimo originalnu radnju iz knjige Ričarda Metisona i alternativni kraj za razliku od onog prikazanom u prvom filmu. Metison je pisao o tome da je isteklo vreme čoveka kao dominantne vrste. To je veoma zanimljivo i to ćemo istražiti.“

Nadovezao se i na kontroverznu promenu radnje u odnosu na knjigu i rekao da će u nastavku biti ton verniji knjizi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Film je ponovo privukao pažnju gledalaca tokom karantina 2020. godine, a u nastavku se Smitu pridružuje Majkl B. Džordan.
Smit i Džordan će biti producenti ovog ostvarenja, dok se za sada ne zna ko će ga režirati.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari