„Petrovićev film, jedini predstavnik Srbije u kategoriji dokumentarnog filma na ovogodišnjem festivalu,  takmiči će se sa još 28 dokumentaraca za nagradu Zlatna mimoza za najbolji dokumentarni film“, piše u saopštenju.

Isti je film metafore koji se, prikazivanjem svakodnevice osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji, bavi temom gubljenja identiteta pojedinca pod uticajem sistema. Uspostavljajući paralelu između zatvorskog i šireg društvenog sistema, ovaj dokumentarac istražuje relativnost ljudske slobode. 

Uz finansijsku podršku Filmskog centra Srbije i pomoć Uprave za izvršenje krivičnih sankcija film je snimljen u Kazneno-popravnim zavodima u Sremskoj Mitrovici, Požarevcu (Zabeli), Nišu, kao i u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu.

„Film je premijerno prikazan u novembru prošle godine na prestižnom 30. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu (IDFA), a nakon toga na brojnim festivalima širom sveta. Do sada, film je osvojio 5 nagrada, između ostalog i Grand pri za najbolji kratkometražni dokumentarac na ovogodišnjem 65. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma“, navodi se u saopštenju.