Film „Noćni putnici” u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a 1Foto: Promo

Večeras od 20 sati u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra Kragujevac održaće se filmska projekcija „Noćnih putnika” reditelja Mihaela Hersa.

Pariz, 1981. U izbornoj noći duvaju vetrovi promena, a Francuzi ushićeni jurišaju na ulice. Ali Elizabet (Šarlot Genzbur) ima poteškoća da podeli opšte raspoloženje optimizma. Muž ju je ostavio i tako izbezumljenoj, čini joj se da će zauvek plakati. Ali šta ako bi poslušala svoje emocije i počela da ispisuje nove životne listove? Šta ako bi napisala pismo voditeljki svog omiljenog radio programa (Emanuel Bear)? Ili pozvala beskućnicu u goste?

Šta bi se dogodilo kada bi učinila stvari koji zapravo menjaju živote? U ovom zanimljivom filmu, nastalom posle filma Amanda, Mihael Hers usmerava svoj hipersenzitivni pogled na osamdesete i naizgled svakodnevne trenutke u životu jedne porodice koji oblikuju neizbrisiva sećanja. Veliki broj likova popunjava ovu nostalgičnu sagu o ponovonom stvaranju sebe.

– Ovo je film koji nam u svom najintimnijem i hipnotišućem obliku, dok razmišljamo o tome kako funkcionišemo kao društvo, daje predstavu o tome zašto je ljubav važna, najavljuju organizatori iz kragujevačkog SKC-a.

Ulaz na projekciju je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari