Film “Rekla je”zasnovan na Pulicerom nagrađenoj reportaži Njujork Tajmsa u bioskopima širom Srbije 1Foto: Promo portal Slobodna zona

Film „Rekla je “(She Said ) , koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu Slobodna zona stiže na repertoar bioskopa širom Srbije 17. novembra. Zasnovan na Pulicerom nagrađenoj reportaži Njujork Tajmsa, koja je razotkrila priču koja je doprinela nastanku pokreta #MeToo ovo ostvarenje ima nemerljivu važnosti i značaj imajući u vidu da obrađuje jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice – seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje.

Novinarke Njujork tajmsa, Džodi Kantor, Megan Tui i Rebeka Korbet, sprovele su opsežno istraživanje i napisale reportažu koja je kasnije pretočena u knjigu “Rekla je”.

Dvostruko nominovana za Oskara, glumica Keri Maligan (Žena koja obećava, Obrazovanje) i Zoi Kazan (serija Zavera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume reporterke, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji koja je razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

Film „Rekla je“predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom.

To je ostvarenje koje naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora.
Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

Od četvrtka 17. novembra film „Rekla je “ prikazivaće se u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Belgrade, CineStar Ada Mall Beograd, Roda Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, mts Dvorana, Arena (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), CineStar Zrenjanin, CineStar Pančevo, Cineplexx Niš, Vilin Grad (Niš), Cine Grand Niš, Cineplexx BIG Kragujevac, Eurocinema (Subotica), Aleksandar Lifka (Subotica), Dom kulture (Čačak), Centar za kulturu (Lazarevac), Kulturni centar (Novi Pazar), Kulturni centar (Vrnjačka Banja), Centar za kulturu (Kovin), Cadmus Cineplex (Budva), Cinema 213 (Nikšić) i Cineplexx MNE Delta City.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari