Filmska turneja u više od 50 mesta 1Foto: Free images/Manu Mohan

Filmski festival Slobodna zona organizuje filmsku Turneju po Srbiji, pa će publika u više od 50 mesta imati priliku da od sredine aprila do kraja juna besplatno vidi pet filmova sa festivala održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Predvodnik Turneje je dokumentarni mjuzikl „Dan oslobođenja“, koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe Laibach u „poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta“ – Severnoj Koreji.

Na programu će biti i „Čavela“, muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiracii Pedra Almodovara.

Značajno mesto na repertoaru Turneje Slobodne zone pripada i filmovima: „Ćambra“ koji je u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award, igrani film „Crveni pas: pravi plavi“ o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, kao i dokumentarac „500 godina“ – epska priča o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Turnja Slobodne Zone održaće se u Krupnju, Zaječaru, Rumi, Subotici, Bačkoj Palanci, Prijepolju, Inđiji, Lazarevcu, Ivanjici, Obrenovcu, Vršcu, Bečeju, Loznici, Šapcu, Čačku, Zrenjaninu, Valjevu, Negotinu, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Bajinoj Bašti, Paraćinu, Kanjiži.

Turneja će se održati i u Petrovcu na Mlavi, Sremskoj Mitrovici, Požegi, Užicu, Mokrinu, Kruševcu, Pančevu, Leskovcu, Novom Bečeju, Ruskom Krsturu, Mionici, Dimitrovgradu, Sjenici, Novom Pazaru, Žablju, Gornjem Milanovcu, Vrnjačkoj Banji, Somboru, Irigu, Prokuplju, Odžacima, Jagodini, Požarevcu, Mladenovcu i Boru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari