Filmski četvrtak i nastup Gerarda Starkie u subotičkom Udruženju “Klara i Rosa” 1Foto: J. Patarčić/Danas

Udruženje građana “Klara i Rosa” u Subotici ove nedelje organizuje u svojim prostorijama Filmski četvrtak, dok će u petak ugostiti muzičara Gerarda Starkie, bivšeg pevača benda “The Witness” (UK).

U sklopu Filmskog četvrtka, 26. oktobra, od 19 časova, publika će biti u prilici da pogleda izbor kratkometražnih dokumentarnih filmova sa Radionice ekološkog i antropološkog filma Kino-Eko, koji su snimljeni 2021. godine na Staroj planini i 2022. godine u Malom Iđošu.

Radionica je bila namenjena studentima, sa fokusom na upoznavanje raznovrsnih geografskih područja Republike Srbije, kao i edukaciji mlađe populacije o bitnim ekološkim i demografskim pitanjima domaćih regiona, uz upoznavanje i korišćenje izražajnih sredstava filmskog jezika.

Na programu su filmovi “3 godine, 2 meseca i 1 dan” Nikole Topalovića i Nikole Nikolića (8 min), “Mesta za skrivanje” Mine Nikolić (7 min), “Gde žabe ne krekeću” Ane Dajović i Katarine Bašić (12 min), “Pričaj mi” Dunje Janićijević (8 min), “Ulica nade” Anđele Dabić i Tamare Radojković (14 min), “Juče je ono što nikada nije bilo” Nikole Topalovića i Nikole Nikolića (10 min) i “U senci” Filipa Tasića (21 min).

Ulaz je besplatan.

Narednog dana, 27. oktobra, od 20 časova, u prostorijama Udruženja “Klara i Rosa” nastupiće muzičar Gerard Starkie, koji će predstaviti svoju autorsku muziku i materijal sa novog albuma.

Ovo će biti njegov prvi nastup u Subotici, gde će promovisati svoj autorski rad i izvesti neke od pesama koje će se naći na novom albumu.

Ulaz je preporučena donacija u iznosu od 400 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari