Filmski vodič od 19. do 25. aprila 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

19. april – Telma

Ove nedelje u domaće biskope uglavnom stižu ostvarenja horor ili triler žanra, uz po koju komediju. Ipak, jedan film treba u startu izdvojiti, iako je reč o sličnoj filmskoj matrici. U pitanju je “Telma”. Neobični norveški triler govori o Telmi, koja se posle selidbe u Oslo zbog studija, zaljubljuje u koleginicu i otkriva da poseduje užasavajuće moći. Film je na programu odabranih bioskopa.

Dužina trajanja filma: 116 min

Država/Godina: Norveška/2017

Žanr: naučna-fantastika, triler

Uloge: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen, Grethe Eltervåg

Režija: Joachim Trier

20. april – Dovlatov

Filmski vodič od 19. do 25. aprila 2Revija filmova sa ovogodišnjeg 46. FEST-a biće održana u bioskopu Cineplexx Niš u periodu od 19. do 25. aprila. Mini FEST će u otvoriti film „Dvostruki ljubavnik”, a na repertoaru bioskopa naći će se i: „Dovlatov”, „Agape”, „Niotkuda”, „Priča o Keriju Grantu”, „Siloviti”, „Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”, „Jupiterov mesec” i “Iskušenik”.

“Dovlatov” prikazuje šest dana života briljantnog, ironičnog pisca koji vidi daleko preko krutih granica Sovjetskog Saveza sedamdesetih godina. Sergej Dovlatov se bori da sačuva svoj talenat i dostojanstvo dok gleda kako moćna državna mašinerija mrvi njegove prijatelje umetnike.

Dužina trajanja filma: 126 min

Država/Godina: Poljska, Rusija, Srbija/2018

Žanr: drama, biografski

Uloge: Milan Marić, Danila Kozlovsky, Artur Beschastny

Režija: Aleksey German Jr.

21. april – Neće moći ove noći

Filmski vodič od 19. do 25. aprila 3Kada troje roditelja otkriju plan njihovih ćerki o gubljenju nevinosti na maturi, organizovaće jednovečernju tajnu operaciju kako bi zaustavili klince u njihovim namerama. Lesli Men (“Osveta na ženski način”), Ike Barinholc (“Loše komšije”, “Odred otpisanih”) i Džon Sina (“Haos u najavi”, “Sestre”) glume u filmu “Neće moći ove noći”, rediteljskom debiju za Kej Kenon (scenaristkinje filmova “Pitch Perfect”).

Dužina trajanja filma: 102 min

Država/Godina: SAD/2018

Žanr: komedija

Uloge: Leslie Mann, Ike Barinholtz, John Cena, Kathryn Newton, Geraldine Indira Viswanathan

Režija: Kay Cannon

22. april – Poslednja želja

Filmski vodič od 19. do 25. aprila 4Rimejk filma “Poslednja želja” iz 1974. godine, koji je nastao prema istomenom romanu Brajana Garfilda. Dr. Pol Kersi (Brus Vilis ) je hirurg koji svakodnevno svedoči posledicama nasilja u svom gradu. Jednog dana tako u njegovu bolnicu stižu i njegova supruga i ćerka koje su bile žrtve napada u njihovom zajedničkom domu. Budući da je policija preopterećena drugim zločinima, Pol, željan osvete, kreće u lov na napadače svoje porodice. Kada anonimni ubica zločinaca počne da privlači medijsku pažnju, grad se pita je li taj smrtonosni osvetnik anđeo čuvar… ili ljuti krvnik.

Dužina trajanja filma: 107 min

Država/Godina: SAD/2018

Žanr: akcija, drama

Uloge: Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Dean Norris

Režija: Eli Roth

23. april – Cvrle – Nikad ne letiš sam

Filmski vodič od 19. do 25. aprila 5Animirani film za celu porordicu. Glavni junak je Cvrle koji nije naučio da leti na vreme kad njegova porodica migrira u toplije krajeve, te on mora da nađe način da se izbori sa zimom, neprijateljima, ali i samim sobom, kako bi ponovo bio sa svojom porodicom u proleće. Cvrle kreće u veliku avanturu u kojoj će mu pomoći i prijatelji.

Dužina trajanja filma: 85 min

Država/Godina: Island/2018

Žanr: animirani, komedija

Uloge: Jamie Oram, Harriet Perring, Iain Stuart Robertson

Režija: Árni Ásgeirsson

24. april – Incident u zemlji duhova

Film prati život majke dvoje dece koja je nasledila dom od svoje tetke. Već prve noći u novoj kući majka se suočava s ubojitim uljezima i bori se za živote svojih ćerki. Šesnaest godina kasnije kada se ćerke opet okupe u toj kući tek tada stvari postanu još čudnije.

Dužina trajanja filma: 91 min

Država/Godina: Kanada, Francuska/2018

Žanr: horor

Uloge: Crystal Reed, Anastasia Phillips, Mylène Farmer, Emilia Jones

Režija: Pascal Laugier

25. april – Zver

Filmski vodič od 19. do 25. aprila 6Po uzoru na čuveni filmski serijal “Sumrak saga”, “Zver” je uzbudljiva horor fantazija o tinejdžerki kojoj će se život promeniti iz korena kad bude otkrila mračnu tajnu iz svog traumatičnog detinjstva. Ana je provela ceo život pod budnim okom misterioznog čoveka koji joj se predstavljao kao otac.

On je od devojčice skrivao njeno poreklo i držao je zatočenu na tavanu zabačene kuće, usadivši joj strah od Zveri – čudovišta koje luta šumom i jede decu. U 16. godini, Anu pronalazi šerif obližnjeg gradića, Elen Kuper, koja joj pomaže da zaboravi traume i započne novi život. Uz pomoć Reja, simpatičnog mladića, Ana će ubrzo spoznati čari tinejdžerkog doba. Međutim, kako se u njoj bude budila devojka, tako će polako početi da joj se vraćaju košmari iz detinjstva. Priče o krvoločnoj Zveri proganjaće je sve dok ne bude otkrila zastrašujuću istinu o sebi…

Dužina trajanja filma: 92 min

Država/Godina: SAD/2018

Žanr: fantazija, horor

Uloge: Liv Tyler, Bel Powley, Brad Dourif, Collin Kelly-Sordelet, James Le Gros, Mike Faist

Režija: Fritz Böhm

* Bioskopski repertoari mogu biti podložni promenama

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari