Filmski vodič od 23. do 30. januara 1Foto: Pixabay / geralt

List Danas, za ljubitelje kinematografije, izdvaja projekcije koje se očekuju u narednih sedam dana na filmskim platnima.

23. januar – Okrug

Okrug je novi film Grimura Hakonarsona, reditelja velikog festivalskoh hita filma „Ovnovi“ nagrađenog Gran prijem u Kanu pre tri godine. Još jedan islandski hit u sjanoj produkciji nam stiže u bioskope. Nakon što Inga, sredovečna žena koja se bavi uzgojem stoke na Islandu postane udovica, shvata da nema puno izbora i da mora da stane na svoje noge što pre.

Odlučuje da započne nov život – “po svojim pravilima“ i ustaje snažno protiv korupcije i nepravde u svojoj zajednici. Film je snimljen prema istinitom događaju, ali je reditelj, kako sam kaže, od toga napravio fikciju i pretvorio u sjajnu filmsku priču – istaknuto je u najavi filma „Okrug“ koji će se od večeras naći u domaćim bioskopima.

23. januar – Žao nam je što smo vas propustili

Riki i njegova porodica vode tešku borbu s dugovima još od finansijskog sloma 2008. Priliku da ih se oslobode dobijaju kada se Riki zaposli kao dostavljač. Kao i posao junakove supruge, negovateljice, posao dostavljača je težak. Porodična veza je snažna sve do trenutka kada im se poslovni putevi razilaze, tada dolazi do sloma.

Ken Louč prikazuje emotivnu krizu jedne radničke porodice prouzrokovanu sve većim klasnim razlikama u društvu, saopšteno je povodom filma „Žao nam je što smo vas propustili“, koji od večeras počinje da se prikazuje u bioskopima.

23. januar – Gospoda

Od reditelja Gaja Ričija dolazi nova sofisticirana akciona komedija s velikim filmskim zvezdama u glavnim ulogama. Američki iseljenik Miki Person (Matthew McConaughey) je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vest da se zauvek želi povući iz tog posla, pokreće se niz zavera, i podmićivanja i ucenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija, ukazano je povodom filma koji od večeras stiže u bioskope.

https://youtu.be/jZfzfBDGmqY

23. januar – Male Žene

Veče posvećeno ženama, ali i svim ljubiteljima toplih životnih priča i čuvenog književnog klasika iz pera Luize Mej Olkot biće održano večeras u Velikoj sali Kombank Dvorane.

Filmski vodič od 23. do 30. januara 2

Male žene je večna i bezvremenska priča o četiri mlade žene, koje se bore za sopstveni životni put. Četiri sestre Meg, Džo, Ejmi i Bet Marč upoznajemo još kao devojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale da žive same s majkom Marme, moralnim stubom porodice, dok je njihov otac otišao da da svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih celog života, dok će svaka od njih pokušati da pronađe naći svoje mesto pod suncem. Film potpisuje režiserka Greta Gervig, dok su u glavnim ulogama Ema Votson, Timoti Šalamet i Saoirs Ronan, ukazano je u prilikom najave filma.

29. januar – Influenser

Premijera filma Influenser biće održana 29. januara u 20 časova u Velikoj sala Doma omladine Beograda. Radnja filma prati Kima i Luna koji dolaze u Beograd gde snimaju pesmu i spot i započinju svoj uspon na vrh trep folk scene. Ipak, stvari se ne odvijaju baš onako kako su zamišljali, ukazano je povodom najave filma Influenser u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti.

Žanr: Komedija.

30. januar – Pavaroti

Film „Pavaroti“ premijerno će biti prikazan na DOK #2 – Međunarodni festival dokumentarnog filma, 30. januara sa početkom od 20 časova u Kombank Dvorni.

Filmski vodič od 23. do 30. januara 3

Od autorskog tima koji je snimio dokumentarni film „Godine Bitlmanije“, stiže nam očaravajuće ostvarenje “Pavaroti“ koje otkriva ikonu koja je približila ljudima operu. Dobitnik nagrade Oskar, reditelj Ron Hauard ponovo osvaja publiku jedinstvenom pričom o čuvenom Glasu… Čoveku… Legendi. Lučano Pavaroti dao je svoj život muzici i svoj glas celom svetu. Ovaj dokumentarni film sadrži istorijske koncerte i intimne intervje uključujući nikada do sada viđene snimke, ukazano je povodom najave premijere filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari