Filmski vodič od 3. do 9. novembra 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke.

3. novembar – Računovođa

Iza maske naizgled dosadnog računovođe Krisa Vulfa, krije se jedno sasvim drugo lice koje nije ni najmanje dosadno. On radi za teške kriminalce i plaćene ubice. Vulf je matematički stručnjak koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima. Dok kao računovođa radi u malom CPA ofisu, istovremeno isti posao obavlja i za najopasnije svetske kriminalne organizacije. Zbog svojih sposobnosti zapao je za oko Ministarstvu finansija.

Dužina trajanja filma: 128 min

Država/Godina: SAD/2016

Žanr: triler

Uloge: Ben Affleck, J.K. Simmons, Anna Kendrick, Jon Bernthal, John Lithgow

Režija: Gavin O’Connor

4. novembar – Ime:  Dobrica, Prezime: Nepoznato 

Ovo je priča, u stvari bajka za odrasle, o tome kako bi život mogao da bude lep kada čovek ne bi bio čoveku vuk. Dobricu život nikada nije mazio. Još kao beba je napušten od roditelja i bačen na đubrište. Prvih dvadeset i osam godina svog života provodi uglavnom ili u sirotištu ili u zatvoru. Ipak, da li zato što je prvih par godina svog života proveo sa ljudima koji su ga zaista neizmerno i bespogovorno voleli ili zato što je to njegova priroda, on bira da u ljudima vidi samo dobro. Ili, tačnije, on to nebira, nego je jednostavno takav, i kao takav ide kroz život prepun ljubavi. A svet je gladan ljubavi. Ljudi se često smeju Dobrici i njegovoj naivnosti, ali na kraju ne mogu da joj odole.

Filmski vodič od 3. do 9. novembra 2
Dužina trajanja filma: 100 min

Država/Godina: Srbija/2016

Žanr: komedija, drama

Uloge: Slavko Štimac, Hana Selimović, Mirjana Joković, Helena Jakovljević, Bogdan Diklić, Bojan Dimitrijević, Marko Baćović, Gordana Đurđević, Rada Đuričin, Branislav Lečić, Milan Caci Mihajlović, Vladislava Milosavljević, Miodrag Radovanović

Režija: Srđa Penezić

5. novembar – Doktor Strejndž

Iz studija Marvel stiže „Doktor Strejndž“, priča o svetski poznatom neurohirurgu dr Stivenu Strejndžu kojem će se život promeniti zauvek kad mu posle užasne saobraćajne nesreće ruke ostanu paralizovane. Pošto mu tradicionalna medicina ne može pomoći, on će biti primoran da lek potraži u misterioznoj enklavi poznatoj kao Kamar-Tadž. Ubrzo će shvatiti da ovo nije samo centar za lečenje već i prva borbena linija protiv mračnih sila koje žele da unište našu stvarnost. Uskoro će Strejndž, naoružan novim magičnim moćima, biti primoran da odabere da li želi da se vrati u život pun bogatstva i slave ili da ostavi sve to za sobom i da se bori protiv najmoćnijeg čarobnjaka na svetu.

Filmski vodič od 3. do 9. novembra 3

Dužina trajanja filma: 115 min

Država/Godina: SAD/2016

Žanr: akcija, fantazija

Uloge: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Rachel McAdams

Režija: Scott Derrickson

6. novembar – Trolovi

Da li se sećate popularnih igračkica iz devedesetih? Simpatičnih čovečuljaka koji su se razlikovali prema boji kose, tzv. trolova? Oni su junaci nove animirane komedije. Kada Maka, optimistična i vesela princeza Trolova, započne opasnu misiju spašavanja svojih najboljih drugara od gladnih Bergena, moraće da zamoli za pomoć Zakerala, gradskog kuvara i pesimističkog realistu koji želi princezi da dokaže da svet nisu kolačići i duge.

Filmski vodič od 3. do 9. novembra 4

Dužina trajanja filma: 84 min

Država/Godina: SAD/2016

Žanr: animirani, komedija

Uloge: Justin Timberlake, Anna Kendrick

Režija: Mike Mitchell

7. novembar – Zbogom… Berlin

Dok mu je majka na rehabilitaciji, a otac na poslovnom putu sa svojom mladom asistentkinjom, 14-godišnji autsajder Majk provodi letnje praznike u dosadi, sam u porodičnoj vili. Uzbuđenje u njegov dosadni život unosi buntovni tinejdžer Čik, ruski imigrant i odmetnik.

Filmski vodič od 3. do 9. novembra 5

Dužina trajanja filma: 93 min

Država/Godina: Nemačka/2015

Žanr: drama, komedija

Uloge: Anand Batbileg, Tristan Göbel, Nicole Mercedes Müller

Režija: Fatih Akin

8. novembar – Devet života

Tom Brand je milijarder, radoholičar, na vrhuncu svoje karijere. Ali taj način života ga je udaljio od njegove divne žene i ćerke Rebeke. Bliži se jedanaesti rođendan njegove ćerke i ono što je oduvek htela je bila je mačka, koju nikada nije dobila. Tom mrzi mačke, ali kako mu vreme za kupovinu poklona ističe, odlučuje da joj ipak kupi željenog ljubimca. U toj potrazi on završava u mističnoj radnji sa ekscentričnim vlasnikom, koji mu predstavlja veličanstvenu mačku, zvanu gospodin Fazipents. Na putu da donese ćerki ljubimca iz snova, dogođa se nešto neobično i Tom završava zarobljen u telu gospodina Fazipentsa. Usvojen od svoje porodice, Tom počinje da gleda na svoj život i porodicu drugim očima.

Filmski vodič od 3. do 9. novembra 6

Dužina trajanja filma: 87 min

Država/Godina: SAD/2016

Žanr: komedija

Uloge: Kevin Spacey, Jennifer Garner, Christopher Walken

Režija: Barry Sonnenfeld

9. novembar – Genijalci

Dejvid je vozač koji je zapao u životnu i radnu monotoniju, iz dana u dan prevozeći milione tuđih dolara u bankarski trezor. Tu svakodnevnicu prekida zavodljiva koleginica Keli, koja ga nagovori da sa ekipom tupavih kriminalaca izvede apsurdno loš plan velike krađe! Sa većim šansama da ga ulove nego da izvede planirano, Dejvid ipak uspeva da ukrade 17 miliona dolara koje njegovi saradnici u kriminalu uzmu za sebe, a njega kao na tacni prepuste policiji. Očajan ali samouveren, u nizu komičnih scena, Dejvid će pokušati da preokrene igru i naplati im za sve što su uradili.

Filmski vodič od 3. do 9. novembra 7

Dužina trajanja filma: 95 min

Država/Godina: SAD/2016

Žanr: akcija, komedija

Uloge: Kristen Wiig, Owen Wilson, Zach Galifianakis

Režija: Jared Hess

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari