Filmski vodič od 5. do 11. aprila 1

List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svake sedmice donosimo nove preporuke.

5. april- Bikini Mun

Na repertoarima pojedinih domaćih bioskopa od 5. aprila naći će se “Bikini Mun”, najnoviji film jednog od najboljih reditelja iz regiona, Milča Mančevskog (“Pre kiše”, “Prašina”, “Majke”). Njegov najnoviji „lažni dokumentarac“ dobio je odlične kritike i nagrađen je na festivalu u Portugalu, a prati priču o povratnici iz rata u Iraku i njenom novom životu na ulicama Njujorka. Naime, dok pokušava da vrati ćerku iz hraniteljske porodice, prelepu Bikini Mun sreće ekipa koja snima dokumentarne filmove i nastoji da joj pomogne u toj nameri snimajući dokumentarac o njoj, a istovremeno želeći da dođe do slave.

Dužina trajanja filma: 102 min
Država/Godina: SAD/2017
Žanr: drama
Uloge: Condola Rashad, Sarah Goldberg, Will Janowitz, Sathya Sridharan
Režija: Milčo Mančevski

6. april- Grejs Džons: crveno svetlo i hleb

Filmski vodič od 5. do 11. aprila 2

Ne repertoaru pojedinih bioskopa prikazuje se dokumentarac “Grejs Džons: crveno svetlo i hleb”. Film govori o revolucionarnoj muzičkoj umetnici, supermodelu i filmskoj zvezdi, koja će kao jedan od hedlajnera nastupiti na ovogodišnjem EXIT-u, i odatle započeti svetsku turneju. Film predstavlja uzbudljivo putovanje kroz nastupe, javni i privatni život ove pop ikone.

Dužina trajanja filma: 115 min
Država/Godina: SAD, Velika Britanija, Irska/2017
Žanr: dokumentarni
Režija: Sophie Fiennes

7. april- Gringo

Filmski vodič od 5. do 11. aprila 3Dejvid Ojelovo igra nedavno oženjenog, pristojnog biznismena koji ima udeo u farmaceutskoj firmi koja se sprema za izlazak na berzu. Sve do dana kada mu se život pretvara u pakao zbog jednog incidenta u Meksiku. U tom trenutku američki preduzetnik postaje kriminalac.

Dužina trajanja filma: 111 min
Država/Godina: SAD/2018
Žanr: akcija, drama, komedija
Uloge: Charlize Theron, Amanda Seyfried, Joel Edgerton
Režija: Nash Edgerton

8. april- Nevesta

Filmski vodič od 5. do 11. aprila 4

U davnoj prošlosti, jedan fotograf je održavao tradiciju fotografisanja umrlih članova svoje porodice. Kada mu je žena umrla, sahranio je pored tela device kako bi oživeo duh svoje žene u telu mlade devojke. Nepredviđene okolonosti prekinule su ritual, što je dovelo do toga da se oživela žena ponaša čudno. U modernom dobu, Nastja i njen verenik Ivan putuju u porodičnu kuću njegovih roditelja, gde planiraju da održe venčanje. Međutim, Nastja vremenom uviđa čudne događaje u kući i shvata da je ona zapravo žrtva čudnih rituala porodice svog verenika.

Dužina trajanja filma: 93 min
Država/Godina: Rusija/2017
Žanr: horor, triler
Uloge: Victoria Agalakova, Vyacheslav Chepurchenko, Aleksandra Rebenok, Igor Khripunov, Natalia Grinshpun
Režija: Svyatoslav Podgaevskiy

9. april- Gaša šeprtlja

Filmski vodič od 5. do 11. aprila 5Gaston je primljen kao pripravnik u uspešnoj kompaniji čiji je moto „učinimo beskorisno korisnim“. Gašu, kralja šeprtlji, zdrav razum zaobilazi u širokom luku, i zahvaljujući svojoj skoro natprirodnoj moći stalno izaziva katastrofe što njegovog šefa dovodi do ludila.

Dužina trajanja filma: 85 min
Država/Godina: Francuska/2018
Žanr: komedija
Uloge: Pierre-François Martin-Laval
Režija: Théo Fernandez, Pierre-François Martin-Laval, Arnaud Ducret

10 april- Projekat: Titan

Filmski vodič od 5. do 11. aprila 6

U bliskoj budućnosti u kojoj Zemlja nije više naseljiva, bivši pilot avio snaga Rik Džensen odabran je za vojni eksperiment stvaranja super bića, čoveka sposobnog da preživi u sirovoj sredini Saturnovog meseca Titana. Nakon što sa svojom porodicom preseli na ostrvo u Atlantskom oceanu, Rik shvata da je eksperiment drugačiji od očekivanog te da celi program služi kao paravan za kolonizaciju Titana i širenje granica ljudskog iskustva.

Dužina trajanja filma: 97 min
Država/Godina: Španija, SAD, Velika Britanija/2018
Žanr: akcija, naučna-fantastika
Uloge: Sam Worthington, Taylor Schilling, Agyness Deyn, Nathalie Emmanuel, Noah Jupe, Corey Johnson, Aleksander Jovanovic
Režija: Lennart Ruff

11. april- Patuljci uzvraćaju udarac

Filmski vodič od 5. do 11. aprila 7

Kada devojčica Kloi otkrije da u njenoj novoj kući vrtni patuljci nisu ono što se činilo da jesu, mora da se odluči šta da radi. Patuljci se bore protiv zlih Trogsa koji stižu iz druge dimenzije.

Dužina trajanja filma: 89 min
Država/Godina: Kanada/2017
Žanr: animirani
Uloge: Tara Strong, Becky G., Olivia Holt
Režija: Peter Lepeniotis, Shelly Shenoy

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari