Formiran krizni tim za dodelu Oskara posle šamara Vila Smita 1Foto: (BETAPHOTO AP Photo/Chris Pizzello)

Ovogodišnja dodela Oskara imaće svoj krizni tim odlučila je Akademija filmske umetnosti i nauke pučena iskustvom prošlogodišnjeg incidenta u kome je glumac Vil Smit ošamario Krisa Roka voditelju programa.

Krizni tim, dosad nije postojao na dodeli Oskara, a formiran je kako piše Gardijan, a prenosi Index. hr samo za hitne situacije, poput one sa Vil Smitom.

„Zbog prošlogodišnjeg incidenta otvorili smo svoje umove prema mnogim stvarima koje bi mogle da se dogode na dodeli Oskara. Imamo celi krizni tim, nešto što nikada dosad nismo imali, i mnogo spremnih planova za razne moguće scenarije. Nadamo da će tim biti spreman za bilo šta u slučaju da se nešto dogodi“, rekao je za Tajm Bil Kremer, izvršni direktor Akademije.

Zna se ko će voditi dodelu Oskara

Naglasio je i da će ove godine dodelu voditi veteran Džimi Kimel, koji je 2017. i 2018. godine odradio korektan posao, I, trebalo bi da bude garancija da će sve biti u redu.

„Kimel je neko ko je navikao na sve što donosi televizija uživo i svestan je da stvari ne idu uvek po planu. Kimel je voditelj koji zna da se nosi s takvim situacijama“, pojasnio je Kramer i naglasio da se prošle godine prilikom incidenta sa Smitom i Rokom trebalo mnogo bolje reagovati.

Podsetimo, Kris Rok je u svom govoru na prošlogodišnjoj dodeli Oskara spomenuo i Džejdu Pinket Smit. Smit se isprva nasmejao na komentar, ali kad je vidio besnu reakciju svoje supruge, i on se razbesnio te je izjurio na scenu i ošamario Roka. Kada se vratio na svoje mesto, Smit je povikao:

„Ne izgovaraj ime moje supruge.“

Ovaj šamar mu je doneo desetogodišnju zabranu pojavljivanja na dodeli Oskara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari