"Franc List fest" 6. oktobra u Ečki 1Foto: Wikipedia

U organizaciji Udruženja poslovnih žena Sofia i Color Media 6. oktobra u bašti Kaštela Ečka kod Zrenjanina biće organizovan prvi „Franc List fest“, festival mladih talenata u klasičnoj muzici.

– Dvorac Kaštel početkom 19. veka podigao je Agošton Lazar i on je najzaslužniji za njegovo otvaranje avgusta 1820. godine. Na svečanom otvaranju svirao je Franc List, tada devetogodišnji dečak, kasnije slavni kompozitor – kaže menadžer za projekte u Udruženju Sofia Biljana Minić.

Uoči 200. godišnjice od tog događaja, a pod pokroviteljstvom AP Vojvodina, Grada Zrenjanina i Generali osiguranja, na terasi i u bašti Kaštela Ečka na više lokacija, od 16 do 22 časa, nastupaće mladi talenti u klasičnoj muzici (vokalna muzika, instrumentalna muzika i vokalno-instrumentalna muzika).

Festival je revijalnog karaktera i u njemu mogu da učestvuju svi solisti, horovi i orkestri sa teritorije Srbije i iz zemalja regiona. Specijalna gošća festivala je italijanska pijanistkinja Elisa Tomelini, a u programskom odboru festivala su Jovanka Višekruna Janković selektor ArtLink Festival, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu Aleksandra Stankov, Maja Alvanja (Piano City, Novi Sad), Dezso Janoš, direktor Collegium Hungaricum iz Beograda. Medijski pokrovitelj festivala je magazin Diplomacy&Commerce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari