Frontiers in Retreat: "Edge Effects Serbia" 1

Projekat Frontiers in Retreat, čiji je fokus multidisciplinarni dijalog o ekologiji, bliži se svom kraju. Tim povodom KC Grad kao jedan od partnera na projektu prikazuje rezultate autora koji su prošli kroz razne delove Srbije poput Beograda, Zlakuse, Ečke, Bora i Sirogojna i stvarali na tim lokacijama.

Tokom proteklih pet godina publika je imala priliku da prati rad gostujućih umetnika, a neki od njih predstavili su deo svog stvaralašta i u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu 2014. Mirko Nikolić, Joanes Simon-Perret, Quelic Berga Carreras, Sara Maria Kariranta, Nabb+Teeri, Carl Giffney, Company i Radhildur Ingadottir predstaviće svoje stvaralaštvo inspirisano ekologijom i održivim razvojem. Uz gostujuće, postavku će zaokružiti odabrani domaći umetnici, čija umetnička praksa dotiče temu ekologije kroz različite aspekte, od kritičkog i konceptualnog do dokumentarnog: Dušica Dražić, Vladimir Bjeličić, Tijana Radenković, Mina Piščević i Vjeko Sumić.  Izložba „Edge Effects“ biće otvorena, od večeras u 20 časova, do 3. decembra.

Projekat Frontiers in Retreat realizuje se uz podršku EU programa za kulturu i podržan je od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari