Gatalica: Upravni odbor adresa za pregovore u Narodnom pozorištu 1Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu je i dalje adresa na kojoj u svakom trenutku mogu da se zakažu razgovori i pregovori.

UO se nije obeshrabrio jednim propalim pokušajem pregovora 1. novembra, napisao je predsednik UO Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica u kratkoj SMS poruci novinaru Politike, koju list prenosi u strašnjem broju.

Gatalica je u prvi mah, kako navodi list, odgovorio da je na sastanku i da nema vremena za razgovor o situaciji u nacionalnom teatru i štrajku glumaca zbog zahteva za smenom upravnika pozorišta Dejana Savića, ali je sat kasnije stigla poruka.

„Upravni odbor želi da razgovara zajedno i pojedinačno sa svakim iz Narodnog pozorišta u Beogradu, ali sagovornik mora da dostavi svoje zahteve za pregovore. O bezuslovnim zahtevima ne možemo razgovarati, već samim tim što su bezuslovni“, napisao je Gatalica. On je poručio da stoji „na raspolaganju za razgovor“.

„Svi znaju da mogu da kontaktiraju samnom u svakom trenutku“, naveo je Gatalica. Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić smenio je 15. oktobra Željka Hubača sa mesta direktora Drame, što je naišlo na oštru reakciju brojnih umetnika i članova ansambla Drame koji su, izražavajući protest, zatražili Savićevu smenu.

Savić je izajvio da neće podneti ostavku i da je njegov mandat u rukama Vlade Srbije, a premijerka Ana Brnabić je, komentarišući krizu u nacionalnom teatru, poručila da funkcije sa sobomnose i odgvornost. Ne može se reći „Vlada me je postavila, Vlada nek me smeni“, izjavila je Brnabić povodom situacije u Narodnom pozorištu i zahteva za smenu upravnika Dejana Savića i poručila da, ako neko prihvati funkciju u Upravnom odboru, mora da prihvati i odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari