Glumica „Boška Buhe“: Ne osećam se izmanipulisano 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Glumica i članica Upravnog odbora Pozorišta „Boško Buha“ Slobodanka Boba Latinović rekla je u emisiji Newsnight da se „ne oseća izmanipulisano“, kao ni njene kolege. Rekla je da je na sastanku sa premijerkom rečeno da su već danas počeli da se bave ovim slučajem i objasnila „zašto je rečeno da su izmanipulisani i da je ovo politizovano“.

Kako je rekla, posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, stvari koje nju zanimaju su joj jasne, prenosi N1.

„Jasno mi je da je zaista bila u pitanju greška, kao što je nama i rečeno od strane grada pre nekoliko godina, jasno mi je da je grad zaista imao u planu da se upusti u rekonstrukciju i u skladu sa time su i radili, i finansirali izradu projekta u CIP, u skladu sa tim smo dobili građevinsku dozvolu i namenjena sredstva za rekonstrukciju. Isto tako mi je jasno da grad, odnosno određeni sektori grada nisu međusobno sarađivali, što je, ispostavilo se, bilo neophodno u ovom našem slučaju. Svaki sektor ponaosob je radio svoj posao, sektor za investicije, Sekretarijat za kulturu, prosto između tih sektora očigledno nije postojala saradnja po pitanju ovog našeg problema“, kaže ona.

Premijerka je navela da je „postojao pokušaj da se obmane javnost“.

„Namerno sam htela i da pustim određene medije da vidim koliko će bukvalno da divljaju na ovom slučaju, lažu i obmanjuju i zloupotrebljavaju druge ljude na politički napadnu vlast koja sa ovim veze nema, osim što pokušava godinama da reši situaciju i da pomogne“, navela je.

Latinović kaže da se „ne oseća izmanipulisano“.

„Kao ni moje kolege, jer smo mi bili svesni da moramo da izađemo u javnost da bismo što pre dobili rešenje ovog našeg problema. Nama je takođe bilo jasno da izlaskom u javnost, neminovno će doći do nekih pratećih elemenata i stvari na šta smo mi bili spremni, ali smo bili jako oprezni i jako pažljivi, u startu smo rekli da ne želimo politizaciju nijednog trenutka“, kaže ona.

Istakla je da na prethodnom sastanku, koji je bio pre osam meseci, nije bila, jer nije bila u Upravnom odboru.

„Ono što sam čula od kolega je da je došla delegavija iz Beograda na vodi i da tada nije bilo reči o izmeštanju. Tada su došli kod nas i predstavili nam Beograd na vodi kao budući projekat i ponudu da to bude naša dodatna scena. Mi smo to kao dodatnu scenu prihvatili, posle toga dugo nismo imali nikakav kontakt sa njima, da bi naš predsednik Upravnog odbora Radivoje Dinulović, koji je i pozvan da bude u Upravnom odboru od strane gradskog sekretarijata, jer je čovek sa iskustvom, arhitekta, bio je tehnički direktor u Ateljeu 212 za vreme rekonstrukcije, oni su nama doveli fenomenalnog čoveka zbog rekonstrukcije pred kojom se mi nalazimo. On je na prvom sastanku UO koji je bio nešto u novembru razgovarao s nama o rekonstrukciji, rekli smo šta imamo i znamo, tražio je da vidi oba projekta, i CIPov i Beograd na vodi. U januaru, Radivoje Dinulović odlazi zajedno s našom pravnicom i tehničkim direktorom u Beograd na vodi, da bi dobio taj projekat na uvid, na tom sastanku oni imaju uvid u projekat koji uopšte nije onaj projekat kako je nama prvobitno bio predstavljen. Nije urađen kao dodatna scena, nego kao celokupno pozorište. Onda su rekli da oni to nisu prihvatili“, kaže.

Dodaje da su za preseljenje prvi put čuli od menadžmenta Beograda na vodi i kaže da su se odmah obratili sekretarijatu.

Kako je rekla, „danas su već pre sastanka izvukli iz arhiva prepis ili upis u toj zgradi sve od kad datira“.

„Već je ta služba koja se time bavi i koji su bili prisutni na sastanku ukazali na neke stvari, počeli već time da se bave, što je ohrabrujuće“, kaže.

Objasnila je i „zašto je rečeno da su izmanipulisani i da je ovo politizovano“.

„Zato što uopšte nije bitno, ako ćemo da pričamo o tome kad je sve ovo počelo, počelo je 2000. godine, kada je Beograd prodao ugostiteljskom društvu Stari grad, to je počelo odavno. Nemojte da pričamo o tome za vreme čije vlasti je ovo bilo, jer to nije bitno, bitno je da svaka vlast ulaže u kulturu. Kultura i umetnost treba da budu na veoma bitnom mestu. Vlasti se menjaju, ali kulturne institucije ostaju. Mislim da je to razlog zašto smo dobili toliko veliku podršku, građana i esnafa, ovo nije stvar politike. Sada je tu Ana Brnabić, mogao je da bude neko drugi, ovo je moglo da se desi pre osam ili 10 godina, ili za 15 godina“, kaže Latinović.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari