Glumica Branka Veselinović dobitnica Nagrade za životno delo „Mali princ“ 1Foto: Wikipedia

Nagrada za životno delo “Mali princ” dodeljena je glumici Branki Veselinović u sredu, 18. septembra u njenom domu, dva dana nakon njenog 101. rođendana.

Međunarodni festival pozorišta za decu u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica dodelio joj je ovo priznanje za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

Glumica nije krila zadovoljstvo prilikom primanja ove nagrade.

Pozdravljam ljude iz celog sveta i vrlo sam srećna što kao nekadašnja međunarodna ambasadorka Unicefa dobijam ovo priznanje. Mnogi ovako duboku starost ne mogu da dožive i ja sam jedna sam od retkih koji u ovom dobu života sa zadovoljstvom, čašću, poštovanjem i uzbuđenjem primaju ovu nagradu. Zahvaljujući umetničkom i humanitarnom radu doživela sam da mi ovom dodelom čestitate 101. rođendan“, rekla je Veselinović.

Branka Veselinović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Najstarija je srpska glumica i zvezda jugoslovenskog filma, sa svojom 101 godinom života i 81 godinom glumačke karijere. Glumila je u više od 100 predstava u pozorištu, te više od 50 televizijskih serija i filmova.

Pored Branke Veselinović, dobitnik ovogodišnje nagrade “Mali princ” je i Ranko Risojević, pesnik, prozaista, dramski pisac, esejista, istoričar matematike, prevodilac i kulturni radnik. Nagrada Ranku Risojeviću biće uručena u okviru ceremonije svečanog otvaranja, u nedelju, 22. septembra u 18.30, u Dečjem pozorištu Subotica.

Takmičarski program otvoriće predstava “Na vukovom tragu” na sceni “Jadran” Narodnog pozorišta u Subotici. Lutkarska predstava „Na vukovom tragu“ Pozorišta mladih Novi Sad, nastala je po romanu „Zov divljine“ Džeka Londona u režiji Jakuba Maksimova. Predstava govori o Baku, dobro odgajanom psu guste dlake, koji živi u velikoj kući u sunčanoj dolini Santa Klara, i namenjena je deci uzrasta 10 i više godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari