Golubovi mira Ruskinje i Ukrajinca označili početak EXIT-a 1Foto: G. Nonin/Danas

Marija iz Rusije i Ilija iz Ukrajine, mladi zaljubljeni par pustili su golubove mira i time je večeras u 20.22h otvoren 23. EXIT festival.

Na novom stejdžu Pachamama kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, svirali su Camerata Balkanika, a nakon toga je mladi par pustio golubove mira.

„Bili smo na Exitu i ranije jedanput, ali smo prvi put ovde na ovom vidikovcu gde je ceo Novi Sad kao na dlanu. Ne mogu da vam opišem koliko smo ponosni i uzbuđeni što smo upravo mi poslali poruku mira u svet i to iz grada koji je Evropska prestonica kulture. Mir i ljubav zaista moraju da pobede“, izjavila je Marija za list Danas.

Golubove je puštao i njihov vlasnik Vlatko Dudvarski, golubar iz Petrovaradina.

Golubovi mira Ruskinje i Ukrajinca označili početak EXIT-a 2
Otvaranje EXIT-a
Foo: G. Nonin

Još jedno otvaranje je zakazano posle ponoći na Glavnoj bini uz već tradicionalni vatromet.

Festivalsku publiku će do usijanja dovesti Jax Jones, Napalm Death, Reiner Zonneveld, Noisia u DJ setu, Senidah, kao i ekskluzivan Back To The Future hip hop showcase, koji će biti na Glavnoj bini, naveli su organizatori.

Golubovi mira Ruskinje i Ukrajinca označili početak EXIT-a 3
Foto: G. Nonin/Danas

Ceremonija otvaranja planirana za 00:25 sati, superzvezda Iggy Azalea svoj će nastup početi u 00:45, Afrojack u 02:00, Jax Jones u 03:40, dok će Glavnu binu zatvoriti ATB nastupom od 04:50.

Obližnju mts Dance Arena u 21:00 otvara Human Rias, a nastavljaju Eli Brown b2b Ilija Đoković u 22:30, pa ANNA b2b Sama’ Abdulhadi u 00:30.

Finiš audio-vizualno superiorne Arene biće u rukama Anfise Letyago od 02:30, te Reinera Zonnenvelda live od 04:30, kao i b2b poslasticom koja će spojiti Adama Beyera i Enrica Sangiuliana.

Večerašnja Visa Fusion bina proteći će u znaku Noisia DJ seta, kao i nastupa Artan Lili, Mimi Mercedez Foxa i Surreal, slovenske grupe Joker Out i Frenkie, Kontre i Indiga, kao i beogradske grupe KOIKOI.

Glavne zvezde nove i povećane No Sleep Novi Sad bine biće DJ Tennis, Gerd Janson, Budino i Beatfoot live, dok će glasnom Explosive binom komandovati Shining, Incantation, Noctoferia i Terminal Prospect.

Glavne zvezde Gang Beats večeras su Sajsi MC, Muha i 30 Zona, uz nastupe niza mladih trap em-sijeva (MC).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari