Gordan Kičić: Stvara se javno mnjenje permanentne drame i haosa koje jedva čeka najstrašnije i najlošije vesti 1Foto: Screenshot YouTube/ Senke Nad Balkanom

„Stvara se javno mnjenje permanentne drame i haosa koje jedva čeka najstrašnije i najlošije vesti samo da bi pisali i pričali o tome. U tom smislu zaista nedostaje da neko kaže da je sve u redu“, rekao je glumac Gordan Kičić u intervjuu za Karakter.

Kičić je istakao da ga u kulturi Srbije ne nervira ništa posebno, ali i da je zabrinut zbog uticaja digitalnog sveta.

„I pored svih prednosti tog sveta mislim da smo postali njegovi robovi. To je jako zabrinjavajuće. Previše sadržaja zabave na platformama ima za cilj skretanje pažnje ljudi sa globalnih problema. A lokalna kultura je u uzlaznoj putanji, puno se snima, pozorišta funkcionišu, naravno uvek može bolje, ali u odnosu na period od pre nekoliko godina situacija je dosta bolja“, rekao je Kičić za Karakter.

Na pitanje da li je ljudima u Srbiji potrebno da im neko posle svega kaže da će biti sve u redu ili je za tu konstataciju kasno, Kičić je odgovorio da je puno je loših vesti koje „bombarduju ljude mirne duše i mirnog uma“ i da je zato uvek „važno i lepo da vam neko kaže da će biti sve u redu“.

Od profesionalno važnih stvari, Kičić je naveo brojne planove za naredni period.

„Počinjem sa snimanjem serije ‘Nemirni’ u režiji Darka Nikolića. Gostujem u seriji ‘Popadija’, čiji je producent i kreator Zoran Lisinac. Što se tiče pozorišta igram ‘Ljubavno pismo’ i ‘Noćnu stražu’ tako da će leto biti radno. Na jesen je premijera druge sezone ‘Mama i tata se igraju rata’ koja je takoreći moje čedo. Jako puno posla oko druge sezone, tekst su pisali Gvozden Đurić, Marko Manojlović i moja malenkost, režija Marko Manojlović, Mina Đukić i ja. Ekipa glumaca je proširena za Amilu Terzimehić. Nova uloga Aleksandra Đurice, Alekseja Bjelogrlića, kao i Radoja Čupića“, kazao je Kičić i naglasio da će predstojeća sezona biti „uzbudljiva, nepredvidiva i dobra“.

Osim o ulogama u serijama i predstavama, Kičić je za Karakter govorio i o životnim ulogama kroz koje prolazimo da bismo došli do pravih izbora.

„Neke stvari u životu birate a neke se same nameću. Ima i onih koje mislimo da smo odabrali, ali u stvari nismo. Životno iskustvo važno je za svakog umetnika, jer iz savremenih okvira može crpiti inspiraciju za svoju umetnost“, naveo je glumac.

Od uloga i filmske industrije, Kičić odmara uz muziku i na bini, ali i van nje.

„To je veliki ventil radosti i zadovoljstvo koje me nikada ne napušta. U septembru sam rešio da posetim koncert Rage against the machine u Zagrebu. Ponekad se priključim bendu Gift na njihovim nastupima, odsviramo nekoliko pesama, za sada mi vreme toliko dozvoljava“, ispričao je Kičić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari