Gradski sajam okuplja ljubitelje knjiga i daje prednost malim nekomercijalnim i nezavisnim izdavačima 1Foto: Ana Batrićević

Novo izdanje Gradskog sajma knjiga biće održano u nedelju 4. septembra od 15 do 21 sat u Kulturnom centru Grad. Sajam će u okviru nove sezone programa Booking, ponovo okupiti ljubitelje knjiga.

Tom prilikom će svoja izdanja predstaviće: Radni sto, LOM, PPM Enklava, Partizanska knjiga, Geopoetika, Areté, RED BOX knjige, Štrik, Odiseja, Rende, IK Besani, Sumatra izdavaštvo, Anarhija / Blok 45, FMK knjige, ŽIR izdavaštvo, Bedem knjige, Ključ izdavaštvo, No Rules Izdavaštvo, Kokoro, Raštan izdavaštvo, Heliks…

Gradski sajam okuplja ljubitelje knjiga i daje prednost malim nekomercijalnim i nezavisnim izdavačima 2
Foto: Ana Batrićević

– Gradski Sajam knjiga je postao jedna lepa platforma gde se prednost uvek daje malim, nekomercijalnim, nezavisnim izdavačima. Pokretanjem sajma želeli smo da obezbedimo kontinuitet koji će donekle nadomestiti izgubljeni živi kontakt još od pandemije, ali i nemogućnost kupovine i prodaje u fizičkim prostorima – kaže Jelena Pavlović iz produkcije Kulturnog centra Grad za Danas.

Ona dodaje da je program Booking, koji su pokrenuli prošle godine, ponovo okupio publiku, pisce i urednike izdavačkih kuća, i ističe da je dragoceno čuvati takvu vrstu interakcije i međusobne podrške.

Posetioci će, pored popusta na dela, imati priliku da uživaju i u neformalnom druženju sa urednicima i domaćim piscima koji će potpisivati svoje knjige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari