Gradski sekretarijat Beograda podržao predlog da se nove mere ne primenjuju na ustanove kulture 1Foto: Beta/Milan Timotić

Sekretarijat za kulturu Grada Beograda podržao je danas predlog resornog ministarstva da ustanove kulture ne budu obuhvaćene novim merama u suzbijanju epidemije korona virusa po kojima je radno vreme tih ustanova ograničeno do 18 časova.

Iz sekretarijata su naveli da su saglasni sa predlogom Ministarstva kulture i informisanja da ustanove kulture mogu da rade do 21 sat, navodeći da programi koji su u njima održavani „nisu predstavljali izvor rizika za pogoršanje epidemiološke situacije“.

Dodaje se da je na sastanku gradskog sekretara Ivana Karla i ministarke Maje Gojković dogovoreno da će periodično održavati zajedničke kolegijume na kojima će razgovarati o aktuelnim temama u oblasti kulture.

Podsetimo, glumac Voja Brajović je u izjavi za Danas, između ostalog, naveo da pozorišta nisu noćni klubovi.

Danas su na snagu stupile nove mere na suzbijanju epidemije korona virusa kojima je između ostalog, radno vreme ugostiteljskih objekata, kladionica, tržnih centara kao i ustanova kulture ograničeno do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari